Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7280517 www.bgdnes.bg

Проститутките на Обувката в оргия с ловджии

Осъденият като сводник Даниел Буруджиев - Дани Обувката е пращал жрици за оргии в ловни стопанства! Това става ясно от споразумението, което бизнесменът сключи с прокуратурата, научи "България Днес".

В съдебните документи като пострадали от дейността на сутеньорската банда на Обувката са сочени известни плеймейтки като призьорките от "Мис Силикон" Джулиана Гани и Гергана Райчевска. Те се водят жертви от трафика на хора, макар доброволно да са правили секс за пари, както твърди обвинението.

Реклама

На 28 януари т.г. съдия Вилислава Ангелова одобрила споразуменията на тартора на групата Дани Обувката и хората му Илиян и Мартин Сахатчиеви, Михаил Димитров и Стелиан Лилов. На подсъдимата скамейка в четвъртък ще седне модният спец Страхил Гановски, който се надява да бъде оправдан (позицията му виж в карето - бел. авт.).

Със споразумението Обувката и сие признават, че са действали като сводническа банда в периода май 2011 - юли 2012 г., и получават условни присъди. Разследващите повдигат обвинения за набирането на 11 отделни момичета - Джулиана Гани, Гергана Райчевска, Християна Василева, Мила Чучаркова, Яница Боянова, Моника Добринова, Августина Цветкова, Ирина Рашева, Пламена Михайлова, Виктория Стоянова, Радостина Тодорска и Петя Цветкова.

Обвинителният акт срещу групата е внесен повторно в спецсъда през октомври м.г. На десетки страници се изброяват ангажиментите на момичетата - кога и къде са пращани, за да обслужват загорели и платежоспособни клиенти. Прави впечатление, че жриците не са бачкали само в София, а са транспортирани до ловни домове, хижи, планински и морски курорти, дори и в чужбина. Лятото имали работа по морето - Бургас, Приморско и Слънчев бряг.

Клиенти са си поръчвали труженички от ловните стопанства "Бялка", "Кормисош", хижа в района на прохода Витиня, селата Буковец и Шипково, Тетевен. Проверка на вестника показа, че по това време "Бялка" се държи от бизнесмена Гриша Ганчев, а на лагер там ходели футболистите от "Литекс", които в този момент са били под ръководството на Атанас Джамбазки.

Посетителите на "Кормисош" също са се възползвали от услугите на момичетата на Обувката. Ловната база, която се стопанисва от Тодор Батков, стана известна с посещенията на президента Георги Първанов, както и други влиятелни политици и бизнесмени. В стопанството са поръчвани по няколко "пеперудки", обикновено две или три, които са участвали в групови изпълнения на фона на трофеи от препарирани животни, разкриват разследващи. За оргиите в ловните резервати се носят легенди още от соцвремената. Очевидци разказват как след лов авджиите само с едно обаждане са организирали пристигането на засукани мадами, които са карани да играят голи хора пред очите на ВИП клиентелата.

Реклама

По случая с Дани Обувката и компания няма момичета, които да са се конституирали граждански ищци и частни обвинители. Запознати с разследването издават, че щом делото навлязло в съдебна фаза, моделките дали отбой и отказали да дават показания. Някои отрекли да познават подсъдимите, други признали, че са правили секс доброволно и дори са благодарни на сутеньорите за изкараните пари.

Според разследващите Дани Обувката склонил над 100 хубавици да продават телата си, но само 11-те проговорили и дали показания, които да скрепят обвиненията. Повечето се изпокрили в чужбина или отбягвали призовките. "Вероятно ги е страх, защото са били притискани от полицията да дават показания срещу групата. Поне 80% от момичетата са заплашвани да пишат под диктовка заради заплахи, че родителите и близките им ще бъдат информирани в какво са се забъркали. Затова са подписали невалидни показания", разкрива защитата.

Според спецпрокуратурата Даниел Буруджиев се запознавал с апетитните моделки покрай магазините си за обувки. Случвало се е да заговаря хубавици дори на улицата. За разлика от други сутеньори, които взимали половината печалба, Дани прибирал само 20%.

Тарифата за 1 час секс в столицата била 400-600 лева. В други градове мизата се вдигала на 600-1000 лв. За един ден в чужбина клиентите трябвало да се бръкнат с 1000 евро. Момичетата са поръчвани с кодови съобщения. За руса мадама текстът трябвало да е "бяло вино", за тъмна - "червено вино", а за нова - "ново вино". Парите били представяни като точки, например 100 лева били 1 точка. Дани Обувката не искал да комуникира с истинското си име и държал да го наричат "Сашо", се сочи в обвинителния акт.

Страхил Гановски: Не съм отговорен коя с кого се запознава

Познавам само 2-3 момичета покрай конкурсите за красота, които организирам. Това заяви пред "България Днес" модният корифей Страхил Гановски по повод обвиненията срещу него. Той отрече да се е занимавал със сутеньорство и изтъкна, че в обвиненията "няма истина". Подвели са ги под отговорност като престъпна банда заради по-високите наказания. Гановски се кълне, че не познава по-голямата част от подсъдимите, които са таксиметрови шофьори в известна столична компания. "Аз организирам конкурси. Ако там някое момиче се запознае с някого, мога ли да пазя 30 девойки - коя с кого говори? И баща, и майка да съм, пак не мога да ги опазя!", коментира модният спец.

Той разкри, че обвиненията му се базират на съобщение от типа "Защо пращаш ниски момичета". Обясни, че често получава такива есемеси, защото се случва да върнат някоя моделка от конкурс заради несъответствие с ръста. В четвъртък съдия Виктор Чаушев ще гледа делото срещу Гановски, който е организатор на първия конкурс за красавици у нас "Мис Родина".

Реклама
Реклама
Реклама