Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7281082 www.bgdnes.bg

Астрофизикът Лъчезар Филипов: Извънземните идват след четири години

Богатите крият своите технологии, за да не загубят парите си

Кой е той

Астрофизикът Лъчезар Филипов е завършил астрофизика в СССР. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата "Циолковски" на Руската академия на науките заедно с Карл Сейгън. Той е сред малцината високопоставени наши учени, които открито си признават, че вярват в съществуването на извънземни. В момента Филипов и журналистът Стойчо Керев правят предаването "Новото познание" по БНТ2, което се радва на завиден рейтинг.

- Г-н Филипов, да ви честитим ли титлата професор вече?

- Не, не станах професор. Официално жури, назначено от института, се произнесе, че трябва да стана професор, но по заповед на лица, колеги от академията, от БАН нещата се осуетиха. Шок беше не само за мен, но и за всички, с които работех 35 години в този институт. Един вид моите колеги гласуваха, че не съм достоен да стана професор. Такъв прецедент в света няма, с манипулации се отмени титлата ми професор. Това се случи.

Реклама

- Т.е. журито от външни сътрудници ви дава заключение, че трябва да станете професор, а колегите ви гласуват "против"?

- Да, точно така стана. Много ме заболя от това решение. Та аз 20 години съм бил зам.-директор там, ръководител на полети на космонавти... Тъжно е, защото съм виждал с очите си как хора в института, които въобще хал хабер нямат от материята, станаха и доценти, и професори, и си мисля, че ако реша да сигнализирам за една проверка в тази насока, много неща ще излязат... Но не ми се занимава. Както казват колегите в чужбина: "Ти си професор за нас". Между другото, подобен казус имаше и покойният Божидар Димитров. И срещу него имаше брожения да стане професор. Но важното е в очите на хората да сме професори.

- Така е. Кажете ми сега, верни ли са новите твърдения на Ели Силвър, според които във всеки човек има извънземна ДНК?

- Да, много са новите изследвания, в които се твърди, че всеки жител на планетата носи извънземни гени от предци от различни цивилизации. Наистина, последните открития на учените доказват, че в човешкия организъм има 223 гена, които не се срещат у други обитатели на Земята. И неслучайно Ели Силвър твърди, че има научни доказателства за извънземния произход на разумния човек. Тази хипотеза позволява да се обясни парадоксът в теорията за произхода на кроманьонеца след съществуването на неандерталците. Днес става ясно, че този вид е пристигнал на Земята от Космоса, основавайки нова цивилизация, след което се смесва с местните. Не може да отречем тази теория, при положение че имаме доказателства за различни народи по света, които свързват с космическия произход техните предшественици. Африканските племена хуту и тутси например смятат боговете за свои прародители. Китайците също се описват като синове на небесата, а в древни пещери могат да се открият рисунки с фигури на извънземни на фона на НЛО. Много са доказателствата, и то не само от един учен, на този факт за извънземния произход на човека.

- Твърдите, че в американската Зона 51 се крият извънземни летателни апарати. Така ли е?

- Това не само аз го казвам. Тази тайна бе крита толкова много години, но след като в орбита бяха качени спътниците на много държави, ясно се видя, че там има хангари, които определено не са само за самолети, каквато беше официалната версия на властите.

Реклама

- Защо, каква е причината да се цензурират извънземните, така да се каже, и само американците ли го правят?

- Големият проблем е, че ако извънземните технологии бъдат усвоени, те ще объркат начините на финансиране и забогатяване на определени кръгове на планетата ни. Една промяна в енергетиката, в начина на изхранване би била равносилна на социална бомба, която веднага ще отреже клона, на който седят най-богатите и влиятелни хора на Земята. Те дирижират световния ред, а искат и да продължат да го правят. Това става най-лесно чрез контрол върху потока на информацията и спиране на всичко, което би застрашило техния интерес.

- Само американците ли са виновни, за да се стопират евтините технологии?

- Не, разбира се. Има силно притеснение у всички. Очевидно страхът е, че един контакт с извънземните по всяка вероятност ще срине пирамидалната им структура на господството.

- Според прогнозите ви кога да очакваме извънземните да се разкрият?

- До 2033 г. ще има реален контакт, но по всяка вероятност той ще стане по-рано, някъде около 2023 г. Вече има натрупани доста големи неофициални данни и наблюдения. Усеща се и някакво активизиране във военните и научните среди по този въпрос, което предпоставя някаква развръзка. Всъщност проблемът, както казват американските експерти, вече не е в отричането, а в това как да се оправдаят властите, че до момента са отричали.

- Вярно ли е, че американците в миналото вече са получили високи технологии, които са изстреляли икономиката им на върха?

- Да, вярно е. Според признанието на внучката на президента Айзенхауер той е имал среща с пришълци още през 1954 г. След нея наистина започва един страшен бум на технологиите. Това са транзистори, интегрални схеми, лазерни технологии, средствата за отразяване на радиосигнали, по-известни като стелт.

- Имало ли е много сблъсъци с кораби на пришълци?

- Военните са имали много сблъсъци с техните апарати. И в Русия, и в Америка са давани команди за сваляне на НЛО, ако бъдат забелязвани. Още през 1944 г. в Сан Франциско са направени опити за битка с тях. Тогава цялото небе е било затъмнено от НЛО. В началото военните са си помислили, че това е някаква японска ескадрила. Започнали са да стрелят масово отдолу, но нито един обект не е свален. За наше щастие, до момента няма доказателства за тяхна агресивност, виж, от наша примерите са много.

- Тази година предстои ли конференция, на която ще говорите за НЛО?

- Миналата година в Хасково мина много интересно. Да, предстои такава конференция. В момента се готвим за среща, която ще е в края на април, и ще създадем световна организация към ООН по НЛО. В момента изпипваме документите и от китайска страна. Те са силно заинтересовани да се случи това. Важно е обществото да научи истината, да му се разкрие тя, защото извънземни съществуват и благодарение на тях сме на това ниво. Ако бяха агресивни, както се твърди, досега да са ни унищожили. Защото в момента ни е необходим преход - духовен, не материален. Хората озверяха, станаха само консуматори. А трябва да им се покаже, че има и друго - друг разум, духовност, морал и други цивилизации. И ние можем да съжителстваме с тях в мир и добруване. Това ще промени човечеството, ще ни издигне напред, защото в момента светът само тъпче на едно място. А все отнякъде трябва да започне този процес.

Реклама
Реклама
Реклама