Мъжът на певицата Вероника спасил Димитър Желязков: От 4 рани изтичаше кръвта на Очите

Приятел
Автор: БД Онлайн

Мъжът на певицата Вероника спасил Димитър Желязков: От 4 рани изтичаше кръвта на Очите

Димитър Шкетиев е помагал при пренасянето на ранения бос

Кви са тия, майка им де е*а? Това крещял несебърският бос Димитър Желязков - Митьо Очите, след като бе ранен в Слънчака при престрелка с групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата. Детайлите около инцидента вчера разказа пред спецсъда бизнесменът Димитър Шкетиев, който се яви да свидетелства по делото срещу Кравата и още 9 подсъдими, научи "България Днес".

Шкетиев е съпруг на фолкпевицата Вероника, занимава се със строителство в Бургас и е от близкото обкръжение на несебърския Ал Капоне.

В показанията си Шкетиев признава, че е близък с Очите, пиели кафе, но не знаел какво работи и не си говорили за бизнеса му. Във фаталния ден на 8 юни 2016 г. Шкетиев бил в бургаско заведение заедно с приятеля си Никола Маринов-Магарето. Решили да отидат на разходка до Слънчев бряг. В курорта се уговорили с Желязков да вечерят в ресторант, но тъй като не знаели къде се намира, отишли да вземат боса от офис, където се подвизавал. Там присъствали Александър Алексиев, който бил шофьор или охрана на Очите, зетят на Желязков Велислав и високо момче на име Явор.

Петимата тръгнали пеша към кръчмата "4U", защото била наблизо. Малко преди входа познат спрял Шкетиев и се заприказвали за секунди. През това време останалите влезли в ресторанта. Когато Шкетиев ги настигнал, влязъл вътре и направил една-две крачки, започнали изстрели. "Първо се чуха отвътре в заведението. Всички наскачаха, стана паника. Аз веднага излязох навън, за да се спася. После изстрели се чуваха отвън заведението. Всичко продължи около 15 секунди", спомни си очевидецът пред магистратите.

Той видял две момчета да изнасят Желязков от ресторанта. Носели го на ръце и искали да го вкарат в такси, което се намирало на 50-100 метра. "Хванах го за двата крака, друг го дърпаше за ръцете. Беше напълно отпуснат, с бяло на очите, кървеше обилно и хъркаше. Преди да го качим в таксито изпадна в безсъзнание", обясни Шкетиев. Таксиметровият шофьор им казал, че срещу кръчмата има медицински пункт, където могат да отведат ранения.

След като се погрижил за Очите и се оказал един от спасителите му, Шкетиев се обадил на авера си Кольо Магарето, който му заявил, че е ранен. Тогава бизнесменът се върнал в "4U" и заварил приятеля си да лежи на земята на една страна, прострелян в крака. Всички наоколо стояли и зяпали. Секунди след Шкетиев влезли десетина ченгета, които го проснали на земята и му насочили 10 пищова към главата. Той обяснил, че иска да спаси пострадалия, и тогава полицаите го ескортирали до близкия медицински център. В този момент медиците се сетили да помогнат и домъкнали инвалидна количка, в която да бъде сложен раненият. Шкетиев побегнал с количката към болничния пункт. Спасителната акция е запечатана от камерите в района.

В лечебницата Шкетиев видял да разрязват фланелката на Митьо Очите. Показали се 4-5 огнестрелни рани, от които бликала кръв - 2 в рамената, една в пикочния мехур и една в крака. Целият бил в кръв. Медиците съобщили, че кръвното му е много ниско 60/30. Спасителят искал да даде кръв, но му отказали, защото бил в стрес. "При този инцидент загубих моя приятел Сашо, който беше убит. Приятелят ми Димитър Желязков беше ранен. Никола Маринов също беше прострелян", обобщи с мъка Димитър Шкетиев. Той призна, че е изпаднал в шок след патакламата и не е спал 3 денонощия. Бизнесменът отрече някои подробности от показанията си, които дал пред разследващите дни след инцидента. Заяви, че тогава още е бил под стрес и неадекватен.

Заседанието срещу Кравата и сие отсвири Христо Широков-Широката, сочен за бивш лейтенант на Очите. Смята се, че Широков е посредничил за среща между Кравата и Очите във фаталната вечер. Тъй като в момента Широков е общински съветник в община Поморие, той не се появи да даде показания. В молба до магистратите обяснил, че на 5 февруари ще се гласува бюджетът за 2019 г. и трябва да присъства на сесията на общинския съвет.

Привикана бе и Теменужка Терзийска, която е майка на подсъдимия Иван Терзийски. Тъй като са в близка родствена връзка, тя се възползва от правото си по закон да откаже да даде показания. Наскоро Терзийски бе задържан след зулуми в Сандански. След семеен скандал той изпочупил покъщнина и автомобил и се сдоби с нови обвинения. Затова идва с белезници заедно с другите двама арестанти Георги Иванчев и Тодор Славов, които са погнати за раняването на Очите и убийството на гарда му Александър Алексиев.

Магарето с амнезия за стрелбата срещу Кравата

Третият ранен при престрелката Никола Маринов - Кольо Магарето разкри страшна каръщина при появяването си вчера в съда. Той разказа, че месеци след престрелката е преживял тежка катастрофа с автомобила си на пътя между Слънчев бряг и Варна. След инцидента изпаднал в безсъзнание и не помни за събития отпреди произшествието. За да се прецени дали може да потвърди показанията си, които е дал веднага след стрелбата, защитата поиска той да бъде изследван за свидетелска годност. Съдия Стоян Тонев назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да каже дали Магарето има амнезия.

Мъжът на Мейзер допринесъл за смъртта си

Мъжът на Мейзер допринесъл за смъртта си

Ники Димов е допринесъл с поведението си за фаталния си край. Това става ясно от решението на върховните магистрати, които върнаха Анита Мейзер в сливенския зандан. Това не оправдава Анита, която е трябвало да прецени дали да стегне опашките. Магистратите подчертават и че по-малката възраст на Ники Димов няма отношение към нещастния случай.

Ново четворно клане в Нови Искър

Ново четворно клане в Нови Искър

Не мина и година след шесторното убийство Килърът затрива родителите си, по-малкия си брат и баба си, увил телата в одеяла и ги скрил под дюшеци След шесторното убийство през април миналата година в Нови Искър се случва нова ужасяваща четворна кървава драма. Два дни живее с труповете на съсеченото си с брадва семейство 25-годишният килър Георги


Лъвицата - рекордьор 
по отложени дела

Лъвицата - рекордьор по отложени дела

26 пъти се пропускат заседания, Светослав Петков чист като сълза Рекордьор в отложените дела срещу него се оказва Светослав Петков, познат като Лъвицата сред криминалистите. Той е сочен за автоджамбазин номер 1 от полицаите, но пред Темида е чист като сълза. До момента срещу него няма произнесена нито една присъда,

Погват Очите за три убийства

Погват Очите за три убийства

С обвинение за три поръчкови убийства може да се сдобие съвсем скоро Димитър Желязков - Митьо Очите, научи "България Днес". Самите престъпления са извършени преди десетки години, а разследването им тогава не доказва съпричастността на Очите като поръчител. От няколко месеца материалите по тях отново са извадени от архива,

Мнения

 • 1. Oт Танас на 06.02.2019

  Адвокатите, адвокатите са за ебане и затвор. Какви амнезии, какви простотии.

 • 2. Oт Смешки на 06.02.2019

  Отидоха 30човека с ножове и пистолети да нападат и бяха размазани от Кравата и хората му. И после пуснаха жалба и дадоха показания като мислиха че Кравата ще изгние в затвора. Обаче Божо излезе под гаранция а сега Очите гние в турски затвор. И тези жалбоподатели-свидетели почнаха да забравят,защото ходиха да целуват ръка на Божо кравата. Очите и бандата се посрамиха завинаги,дадоха показания като жертви пред следствието,но само Очите ги потвърди в съда,а тез се изплашиха. Такива са ни и мафиотите.

 • 3. Oт БГ менте-мафиоти на 06.02.2019

  Никъде по света истински бос и мафиот не търси помощ от полицията и не сътрудничи. Големият бос Очите се жалва от Кравата и обясняваше пред съда през май месец,кой колко пъти го стрелял и кой го налагал като бил размазан на земята. Вижте си мафиотите бе ганьовци! Жалки ревящи момченца,които го отнесоха и потърсиха закрила от полиция и прокуратура,че и до съда стигнаха. Извода е един: не са страшни те,а са страхливи българите. Я като надупчиха наркобоса-детеубиец,колко бързо избяга четата му и го изостави на плочника кървящ. Че и жалжи пуснаха. Мачкай таз страхлива сган!

 • 4. Oт dori на 09.02.2019

  Ако си от постоянно похапващите и винаги си проваляш диетите опитай този изключително нов натурален продукт ,който подтиска апетита ,премахва токсините ,изгаря мазнините и помага в отслабването https://bit.ly/2KrFJA9

 • 5. Oт спиро на 09.02.2019

  Аз съм от старата закваска и никога не бих отишъл да давам жалба! Просто след случая щях да ги избия един по един, така че да изглежда като инцидент! Един от охраната НА Кравата от несебър е жива мишка и крадец на дребно

 • 6. Oт ахмет доаeн на 10.02.2019

  Истинските босове са прокурорите и ченгетата....момченцата като ушите, очите,пръчове,крави,магарета са пошлушковци и доносници.Мафията е в МВР-ВЪТРЕШНИ РАБОТИ ЗА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ И ЧАСНА УПОТРЕБА ИМА И ЦЕНОРАЗПИС.

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

28-годишна майка моли: Да спасим сина ми от левкемията!

28-годишна майка моли: Да спасим сина ми от левкемията!

Нужни са трансплантация на стволови клетки и 300 000 евро 300 000 евро за спешна трансплантация на стволови клетки могат да спасят живота на 9-годишния Реян! "Още с раждането синът ми не изплака. После получи гърчове, а след време го диагностицираха с епилепсия. Беше в критично състояние в ИСУЛ, а след 4 дни в преливания и мъки дойде и

Боевски духна зад граница

Боевски духна зад граница

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е духнал от България и пропусна делото за бардака в столичния хотел "Шератон", по което трябваше да свидетелства! Щангистът е напуснал страната на 28 януари през ГКПП Летище София и следите му се губят, научи "България Днес". Той не е намерен от призовкарите,

Щерката на Боби заживя в Америка

Щерката на Боби заживя в Америка

20-годишната красавица Елинор стана студентка в Бостън По-малката дъщеря на Борислав Михайлов замина да живее и учи в Америка, научи "България Днес". 20-годишната красавица Елинор следва политически науки и международни отношения в Североизточния университет в Бостън. Учебното заведение е особено престижно.

Урсула вече е жена нула

Урсула вече е жена нула

Пълна нула! Това остана от пърхащите клепки, изкуствения бюст и екстеншъните на травестита Урсула, познат по лична карта като Борислав Сапунджиев, видяха топпапараците на "България Днес". С визия, достойна за корица на моден каталог за мъжко бельо, синеокият Борислав показа на столичанки, че хубавият мъж и под силен грим и проскубан екстеншън се

Валери, Ники и Николета се събраха

Валери, Ники и Николета се събраха

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.

Легендата Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа

Легендата Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа

Един от най-известните певци в Сърбия и легенда на югофолка Шабан Шаулич е загинал в катастрофа в Германия тази сутрин. Информацията бе потвърдена от зетя на певеца Бата Миркович. 67-годишният Шаулич е пътувал с лек автомобил към международното летище в Дортмунд, а катастрофата е станала край град Билефелд. Певецът не е шофирал колата.

Пилето мляска пиленцето си

Пилето мляска пиленцето си

Половинката на бизнесмена Николай Методиев-Пилето е за завиждане. Красивата Ралица Михова не трябва да чака Свети Валентин, за да получи страстна целувка насред улицата от съпруга си, видяха топпапараците на "България Днес". Те изловиха влюбените да се натискат на паважа до романтично червения си прескъп "Мерцедес",

Силвия Кацарова си плаща навреме

Силвия Кацарова си плаща навреме

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Виктор Джуката тихомълком екстрадиран от Сърбия

Виктор Джуката тихомълком екстрадиран от Сърбия

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

735 кг шарани издърпа България

735 кг шарани издърпа България

Националите по риболов девети сред гръмотевици и мълнии Точно 734,51 килограма шарани улови България по време на традиционния шампионат на планетата в тази дисциплина. Това стигна на нашите риболовци да влязат в престижната десетката на най-добрите. Националите завършиха на девето място от 24 участващи държави. Шампион е ЮАР.

Най-коментирани

28-годишна майка моли: Да спасим сина ми от левкемията!

28-годишна майка моли: Да спасим сина ми от левкемията!

Нужни са трансплантация на стволови клетки и 300 000 евро 300 000 евро за спешна трансплантация на стволови клетки могат да спасят живота на 9-годишния Реян! "Още с раждането синът ми не изплака. После получи гърчове, а след време го диагностицираха с епилепсия. Беше в критично състояние в ИСУЛ, а след 4 дни в преливания и мъки дойде и

Легендата Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа

Легендата Шабан Шаулич загина в тежка катастрофа

Един от най-известните певци в Сърбия и легенда на югофолка Шабан Шаулич е загинал в катастрофа в Германия тази сутрин. Информацията бе потвърдена от зетя на певеца Бата Миркович. 67-годишният Шаулич е пътувал с лек автомобил към международното летище в Дортмунд, а катастрофата е станала край град Билефелд. Певецът не е шофирал колата.

Валери, Ники и Николета се събраха

Валери, Ники и Николета се събраха

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.

Варди измамен с 40 000

Варди измамен с 40 000

Английският национал Джейми Варди е изгорял в измама за 40 000 лири, пише "Сън". Нападателят на "Лестър" плаща сумата като депозит за доставка на скъпа спортна кола. Но уговореният срок изтича, а автомолбилът така и не пристига. Варди се обажда на полицията за съдействие, но засега не е ясно дали ще успее да си върне парите.

Деси Банова на психолог след катастрофата

Деси Банова на психолог след катастрофата

Съпругата на експрезидента Росен Плевнелиев – Деси Банова, е потърсила услугите на психолог след катастрофата миналата седмица,пише „Галерия“. Бившата синоптичка се блъсна с джипа си и макар че се отърва с леки наранявания, се изплашила сериозно. Оттогава не можела да спи и започнала да получава леки паник атаки.

Благой Георгиев изненада Златка Райкова с вечеря и рози за Свети Валентин (Снимки)

Благой Георгиев изненада Златка Райкова с вечеря и рози за Свети Валентин (Снимки)

Плеймейтката Златка Райкова сподели в Инстаграм профила си снимка с огромен букет от рози от Благой Георгиев. Жестът вероятно е по случай Свети Валентин. "Обичам тебе и всичко, което ни предстои, Благой Георгиев!", пише Райкова. В допълнение към подаръка има и мече, а освен това футболистът й приготвя и вечеря изненада.

Лияна: Връзката ми с Благой беше грешка

Лияна: Връзката ми с Благой беше грешка

Фолкпевицата Лияна призна, че връзката й с Благой Георгиев е била една от най-големите грешки в живота й. Тя се влюбила сляпо във футболиста, който по това време чакаше първото си дете от гимнастичката Христина Витанова. Лияна повярвала, че ще са заедно цял живот, но бързо разбрала, че Благой не е сериозен.

Почина легендарният дизайнер на "Шанел" Карл Лагерфелд

Почина легендарният дизайнер на "Шанел" Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд почина днес на 85-годишна възраст, съобщава френското списание Paris Match . Легендарният дизайнер на "Шанел" се е чувствал зле в последните няколко дни. Не се е появил и на последното си ревю в Париж, като от модната линия изтъкнаха като главна причина за отсъствието му, че е бил прекалено уморен.

Ким Кардашиян шокира с рокля без сутиен, която едва скрива гърдите й (Снимки+видео)

Ким Кардашиян шокира с рокля без сутиен, която едва скрива гърдите й (Снимки+видео)

Ким Кардашиян изобщо не се притесни за пореден път да покаже плът. 38-годишната звезда се появи на червения килим с рокля, дело на Тиери Мюглер. Черната рокля разкриваше огромна част от пищното тяло на Кардашиян. Компания й правеше известният коафьор Крис Апълтън, който грабна приза за "Най-добър фризьор" за годината.

Адреналинка пие кръв в "Плейбой"

Адреналинка пие кръв в "Плейбой"

Актрисата покори и Бродуей Евгения Радилова от „Господари на ефира“ като вампир на 21 страници за мъже Българската актриса Евгения Радилова, позната като адреналинката Ени от "Господари на ефира", лъсна на 21 страници в иконичното издание "Плейбой". Фотосесията й на фентъзи геоинята й Вампирела, за която нашенката взе и американски приз,

Колийн на църква

Колийн на църква

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Подсъдим с Баретата изчезва мистериозно

Подсъдим с Баретата изчезва мистериозно

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".

Варди измамен с 40 000

Варди измамен с 40 000

Английският национал Джейми Варди е изгорял в измама за 40 000 лири, пише "Сън". Нападателят на "Лестър" плаща сумата като депозит за доставка на скъпа спортна кола. Но уговореният срок изтича, а автомолбилът така и не пристига. Варди се обажда на полицията за съдействие, но засега не е ясно дали ще успее да си върне парите.

Книги в кофа за смет

Книги в кофа за смет

Пламен Пасков публикува снимка на изхвърлени книги в кофа за смет. Публикацията му предизвика вълна от негодувание и коментари в социалните

Левски бяга с нов паспорт

Левски бяга с нов паспорт

Актьорът Веселин Плачков, който стана известен с превъплъщението си в Апостола на свободата, крачи доволен по софийските улици с нов задграничен паспорт. Плачков, който е съпруг на певицата Мариана Попова, явно се кани да заведе семейството на екзотична почивка. Преди броени месеци актьорът стана горд татко на момиченце.

"Червена" завера праща Манолев в "Лудогорец"

"Червена" завера праща Манолев в "Лудогорец"

Грандиозният трансфер на Станислав Манолев в "Левски" се провали. Ветеранът предпочете офертата на "Лудогорец" пред тази на "сините". Опитният футболист бе напъден от "червените" след идването на Любо Пенев. И бе пред подпис със "сините". Той имаше няколко разговора с изпълнителния директор Павел Колев,

Джизъса и Златка на романтично гурме изживяване

Джизъса и Златка на романтично гурме изживяване

Истински ценители на храната се оказаха Благо Джизъса и Златка Райкова, видя "България Днес". Звездната двойка се отдаде на изтънчен обяд в столичен мол. За да е пълноценно гурме изживяването, двамата обстойно разгледаха и обсъдиха менюто, след което поръчаха. Веднага щом блюдата им пристигнаха, двамата лакомо започнаха да ядат,

Италия приютява наши таланти

Италия приютява наши таланти

„Ще покажа, че българите заслужаваме да играем в Серия „А“! Такава закана направи Кирил Десподов при представянето си като играч на „Каляри“ и е на път да спази обещанието си. Продаденият за над 4 млн. евро Футболист №1 на България за 2018 г. получи високи оценки за играта си при победата с 2:1 над „Парма“.

Рибери баща за пети път

Рибери баща за пети път

Футболистът на "Байерн" (Мюнхен) Франк Рибери стана баща за пети път! Той е отпътувал за Англия след своите съотборници за гостуването на "Ливърпул" в Шампионската лига. Тази вечер баварците излизат на "Анфийлд Роуд" в първи осминафинален мач. Рибери не желае да се шуми около щастливото събитие в неговия живот и не споделя никаква информация за

"Ливърпул" отсече: Салах не се продава!

"Ливърпул" отсече: Салах не се продава!

Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах не се продава! Това обявиха категорично от клуба, съобщават британските медии. Египетският национал със сигурност остава дългосрочно на "Анфийлд". Така той ще може да е изцяло съсредоточен върху днешния суперсблъсък в Шампионската лига срещу "Байерн" (М). Дербито е довечера, а домакини са "мърсисайдци".