Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7287184 www.bgdnes.bg

Христо Мутафчиев: Асене, мери си кръвното!

Нова татуировка показа шефът на артистите

"Много хора днес живеят на високи обороти. Асен Блатечки, с когото репетираме, е в такъв етап в момента. От време на време, когато сме в гримьорната, просто го съветвам да си мери кръвното. Важно е. Това мога да направя. Младостта изисква движение и така е редно. Просто трябва да слушаме тялото си за сигнали."

С този съвет към приятеля си Асен Блатечки се обърнал големият Христо Мутафчиев, който преди време преживя инсулт. Оттогава любимият актьор следи осторожно състоянието си.

Реклама

"Всеки втори човек в света е с инсулт. Нямам обяснение защо ми се случи на мен. И то точно тогава. Но знам, че имам много вина това да ми се случи. Съвкупност от вини. Но вината не ме яде. Една такава случка разтърсва целия ти живот. И този на хората около теб. Не можеш да живееш с вина. Но има плюсове. Ако не ми се беше случило, например нямаше да изиграя Стефан Стамболов в "Духът на поета", разсъждава още Мутафчиев.

От своя страна той знае къде е грешката, за да му се случи болестта.

"Мига, в който сгреших, го помня. Провеждаха се профилактични прегледи в театъра, но аз не отидох, защото си казах, че ще ми открият високо кръвно и ще трябва да започна да пия хапчета. На 40 години. Его. Може би съм смятал, че съм безсмъртен. Дълго време съм живял с това кръвно и със скоростта на ежедневието ми тогава."

Освен че продължава да играе на сцената при пълен успех, Мутафчиев си е направил и нова татуировка - No more fake friends (Стига с фалшивите приятели). "Не мога да я татуирам на челото си, това бих направил. Много съм стеснил кръга си от хора. Сега за мен е най-важно семейството ми", споделя Мутафчиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама