Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7287850 www.bgdnes.bg

Нов трус в "Левски"

Пореден мощен трус тресе "Левски"! Търси се кой да наследи акциите след оттеглянето на досегашния собственик Спас Русев.

Всички индикации сочат, че това ще е бизнесменът Васил Божков, след като една от компаниите му стана генерален спонсор на клуба. След събития извън "Герена" в последните дни има вероятност това да не се случи, научи "България днес". Така "сините" може да се окажат без собственик на 6 март, когато е Общото събрание на клуба. Със сигурност Русев няма да остане начело на "Левски" и затова в момента се търсят варианти, ако не е Божков.

Реклама

Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев сподели, че не няма подобна информация и към този момент смяна на собственността няма. Самият той е поканен на поста от Васил Божков.

"Нямам информация, че акциите са прехвърлени на други хора - сподели той. - На този етап съм на работа в "Левски". Ако Васил Божков ми каже, че няма да е собственик, тогава ще си тръгна. Това ще стори целият управетелен съвет на клуба. Нашата работа бе да извършим одит и да начертаем стратегия за бедещето на "Левски"."

Според направената ревизия "сините" имат дългове от около 30 млн. лева. Затова е създаден и новият план за развитие на клуба с предимно български играчи и без високи заплати. Ако Божков, се откаже от тима, тогава всичко пропада. Ще си тръгне и Колев. Но на този етап нещата продължават по плана. Изпълнителният директор отрече да се казал, че е напуснал в чат с фен.

"Появилите се информациия за промени от четвъртък са инсунуации", добави той.

Като евентуален собственик се спряга бившият футболист на "Левски" Христо Йовов. Според различни информации той ще вземе мажоритарния дял акции, а заедно с него ще управляват Даниел Боримиров и Димитър Иванков. Парите в клуба ще идват от различни спонсорски договори.

"Няма такова нещо - заяви Йовов пред "България днес". - Не съм новият собственик на "Левски". Само лъжливи новини се появяват в пространството. Това коства много на мен и на моя телефон. Нямам представа от къде се появи тази информация. В тази държава има свобода на словото и всеки може напише всичко. Явно не разсъждават върху последствията и проблемите, които създава това на обикновения човек."

Той добави, че не е водил никакви разговори за връщане в клуба под каквото и да е форма.

"Много съм озадачен от цялата тази ситуация - каза Бижутера. - До момента нямам никакви разговори за връщане в клуба. Имаше слухове във времето и за спортен директор, и за други постове. Колкото ще съм собственик, толкова са ме търсили и за другото".

Реклама
Реклама
Реклама