Марти Джито пуснат тихичко на свобода

Приятел
Автор: БД Онлайн

Марти Джито пуснат тихичко на свобода

Мартин Георгиев-Джито изкара 8 месеца в килията

Кримигероят Мартин Георгиев-Джито излезе тихомълком на свобода след 8-месечен престой зад решетките! В четвъртък изтече максималният срок от 8 месеца, в който според закона арестант може да е задържан без внесено дело в съда, научи "България Днес". Още в последния ден на януари на първа инстанция магистратите от спецсъда изменят мярката на сочения за наркобос в подписка. Специализираната прокуратура подава протест пред апелативния спецсъд, но в последния момент го оттегля и решението влиза в сила.

По този начин Джито се озовава свободен като птичка. Въпреки че се измъкна от акцията на полицията и 3 години и половина бе търсен с червена бюлетина от Интерпол, за Мартин Георгиев съдиите приемат, че няма опасност да се укрие. Още щом се предаде, съдии отбелязаха, че такъв риск не съществува, защото никой не го е търсил наистина, а защитата посочи, че Джито си е бил у дома. За него имало само една призовка за 14 януари 2015 г. - деня, в който маскирани ченгета атакуваха семейната къща в столичния кв. Бояна. По случая не бе приложена и европейската заповед за арест за Джито, като наблюдаващият прокурор Детелина Йотова обясни, че тя е в друго дело.

Съдиите изтъкват и проблемите със здравето на обвиняемия - имал херния, която трябвало да се оперира. При предишни разглеждания на мярката му за неотклонение стана ясно, че Джито се оплаква от аневризма в мозъка. Остава загадка защо спецпрокуратурата не е успяла за 8 месеца да внесе делото срещу Джито в съда, след като други обвиняеми прави клиенти на Темида за далеч по-кратко време.

Мартин Джито е обвинен като един от шефовете на престъпна банда за наркоразпространение, палежи, държане на оръжия, данъчни престъпления. На сметката на групата бяха записани 3 поръчки за убийства - на дясната ръка на Брендо Георги Семерджиев - Жоро Шопа, на човека на Маргините Тихомир Дочев-Мравката и на висаджията и собственик на "Какао бийч" Радостин Бързанов - Радо Слънцето. За "фабриката за убийства" бяха давани гръмки пресконференции от разследващите.

Оказва се, че солидни доказателства за покушенията, които да издържат в съда, няма. Затова прокурорите Йотова и Цветослав Вергов свалят тези обвинения. По този начин групата за мокри поръчки, описвана като "Килърите 6", се понижава до обикновена банда за наркотици.

Според спецпрокуратурата другият лидер на организацията е майката на Джито - Мила Георгиева. Преди години тя първо бе погната за ДДС шашми с месо и по заглавието на операцията бе кръстена Универсалната. Обвинени с нея са още бившият й съпруг Михаил Георгиев, брат й Ангел Ангелов, доведеният й брат Максим Кулишев, експолицаят Мирослав Стоянов, бизнесменът Георги Божилов - Жоро Тениса, Антони Янков, Олег Попов и Пламен Цеков-Тлъстуша.

Обвинението сочи, че Мила и Мартин финансирали наркооранжерия, останалите отговаряли за производството и контролирали дилърите. В действителност криминалисти не откриват следи от марихуана в склада в Горна Малина, посочен от свидетел. В дома на Максим Кулишев, който е син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, ченгетата намират в буркан трева за 1700 лева. "Това е медицинска марихуана, с която лекувам глаукомата си", контрира собственикът.

Повечето от близо 100-те свидетели, описани в обвинителния акт, в съдебна зала се отмятат от показанията си. Един от култовите разпити е на бургаския кримитип Симеон Стоянчов - Малката Рижа. Пред разследващите той разказал как палил шезлонги на Слънчака, докато бачкал като охрана за Марти Джито. Пред спецмагистратите не е много словоохотлив. "Кой е тоя Мартин Георгиев? Познато ми е името, защото съм гледал новини", започва Рижата. После изпада в лични откровения в храма на Темида: "Ще пръдна, ще падна и ще стана и пак ще продължа". Заради неадекватното поведение му назначават психиатрична експертиза, а медиците установяват, че свидетелят има личностна дисхармония и злоупотребява с психостимуланти, но може да разбира случващото се.

Показания по делото дават ъндърграунд представители като Радослав Иванов-Темерута и Кирил Киров-Японеца. След като процесът се точи няколко години в спецсъда, най-неочаквано той е рестартиран. Причината е, че една от съдебните заседателки решила да става полицайка и съставът трябва да се попълни с нов член, а делото да се гледа отначало.

Докато се гледа делото, материалите срещу Мартин Джито са отделени, защото той е в неизвестност. След като младият мъж излиза от нелегалност през юни м.г., всички очаквания са, че задочното дело срещу него ще бъде обединено с това на групата на майка му, което повторно трябва да се гледа в съда. По необясними причини това не се случва и синът на Мила остава извън процеса.

На 2 октомври м.г. се провежда разпоредително заседание на началото на новия процес. Стартът се оказва фалстарт, защото съдът намира пропуски в обвинителния акт и връща обвинителния акт на прокуратурата за поправка. Магистратите откриват разминавания във времена и места в описателната част и диспозитива на прокурорския акт, които биха попречили на организирането на защитата на подсъдимите. Не е ясно как Мила и компания са се защитавали няколко години с почти същия обвинителен акт, коментират запознати. Към днешна дата делото е в спецпрокуратурата, която трябва да поправи неточностите. Дали Марти Джито ще бъде даден на съд с останалите този път - остава загадка.

И тъстът Черния Роди се измъкна

Седмица след акцията срещу Мила и сие през януари 2015 г. беше погната и групата на варненеца Радослав Калчев - Черния Роди. Преди акциите дъщеря му Жанета заживява с Мартин Джито и му ражда дете. Между двете семейства има тесни семейни и бизнес връзки, обявяват разследващите. Подобно на Марти Джито, тъстът му Роди също успява да избяга преди акцията. Той и хората му са обвинени за дрога, рекет и поръчка на убийствата на Борислав Манджуков и на предприемаческото семейство Дамянови. Обвиненията за убийствата и на тази група падат заради липса на доказателства. Роди е задържан през юни 2017 г. в Испания, където долетял от Доминикана. След като е върнат у нас, прокурор Йотова се споразумява с него за 2 г. условно. Съдът отказва и му дава една година ефективно. След като си я излежава, Роди е на свобода.

Аделина ГЕОРГИЕВА

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

Процес срещу оръжейна банда отива на поправителен заради объркана цифра! Спецпрокуратурата допусна "техническа грешка", която се оказа препъникамък за делото срещу 70-годишния Сашко Марков. Възрастният мъж остана единствен да се поти на скамейката пред Темида, след като двамата негови авери вече се признаха за виновни и се отърваха с условни

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.

Местен човек успял да завърже убиеца от Сотиря в гората. Мартин бяга, преди да го хванат от МВР

Местен човек успял да завърже убиеца от Сотиря в гората. Мартин бяга, преди да го хванат от МВР

Към обяд са били получени сигнали, че предполагаемият убиец на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря - Мартин Трифонов, е видян. По-рано днес той бе задържан. След подадените сигнали той е успял да избяга и се е укрил бил в близка местност. Един местен човек го е видял в гората и е успял да го снима - това е щяло да бъде най-актуалната

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

За задаващ се конфликт между терористи от зловещата Ирландска републиканска армия и родни мутри, гравитирали в миналото около ВИС-2, алармираха пред "България Днес" източници от подземния свят. Повод за напрежението е съдбата на атрактивни парцели и апартаменти в известни морски курорти, оценявани на милиони евро,

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Джокович купонясва с Деси Добрева

Джокович купонясва с Деси Добрева

Световната звезда Новак Джокович купонясва с българската певица Деси Добрева. Макар двамата да не се виждат лично, партито им се получава отлично. Джокера, както е популярен талантливият тенисист, си пусна забавно видео от малкото свободни моменти, с които разполага. В клипа се вижда и чува как Ноле искрено се радва на прочувствената песен

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Зетят на Очите стана охранителен бос

Зетят на Очите стана охранителен бос

В семейния бизнес смело е нагазил зетят на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Следвайки утвърдената семейна традиция, 30-годишният Велислав Попов, от когото голямата дъщерята на Очите Станислава има дете, насочва своите усилия към сферата на сигурността. Превъплъщението на Попов в охранителен бос става факт в

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията. Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно. "Често виждаме и оценяваме само крайния резултат,

Най-коментирани

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Елен Колева извънземна

Елен Колева извънземна

Огромни, изумрудено сини очи показа актрисата Елен Колева. Почитателите на монтанската дива я сравниха с извънземно заради странния поглед, от който побиват тръпки. В последно време Елен се увлича по окултното и профилът й в социалните мрежи бълва разкази за Вселената, болката и персоналната сила, която всеки притежава.

Тоца навсякъде с бебето

Тоца навсякъде с бебето

Не се отделя и за секунда от бебето си Антония Петрова-Батинкова. Тоца, както е известна миската, ходи навсякъде с невръстния си наследник - от връх Вихрен та до тиймбилдинг на фирмата на таткото на мъничето. Събитието съвпадна с шест месеца, откакто бебето се появи на бял свят. Тоца реши да се похвали колко бързо расте хлапето.

Камелия Тодорова стана баба

Камелия Тодорова стана баба

Симеон ДЕМИРЕВ Камелия Тодорова стана баба, научи "България Днес". Щерката на певицата Мириам-Ребека роди преди няколко дни. За да е плътно до нея, Тодорова веднага се качва на самолета за Берлин, където живее дъщеря й. Родната певица е в болницата по време на раждането. Тодорова ще остане няколко седмици в Германия.

Жегата в автобус унижава пътници

Жегата в автобус унижава пътници

Кошмарно пътуване с автобус от София до Силистра! За това алармираха в социалните мрежи пътници, оказали се в злополучното превозно средство. По техни думи возилото се чупи цели четири пъти, преди окончателно да спре на пътя и да не може да продължи. По време на пътуването пътниците са в шок, че климатикът не работи и са принудени да се движат в

Кириос заби сестрата на Бушар

Кириос заби сестрата на Бушар

Тенис шоуменът хвана суперблондинка Най-лудата глава в тениса Ник Кириос заби уникална красавица. Шоуменът изкотка близначката на своята колежка Южени Бушар - Беатрис. Най-мразеният играч в съблекалнята отпадна много рано на турнира в Монреал. Липсата на мачове отвори достатъчно време, за да опознае нощния живот в канадския град.

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче не вярва, че синът й е убиец. Пред bTV тя призна, че е помагала на сина си, докато се е укривал от полицията. Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница. Заподозреният за убийството на детето ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни

Лъжат, че лекуват рак с белина

Лъжат, че лекуват рак с белина

Псевдолечители борят рак с опасен препарат, който наподобява белина! За налудничавия метод алармира читател на "България Днес". Медикаментът се продава в мрежата и много хора вярват, че освен срещу рак помага и за малария, аутизъм, астма и гъбички, като пречиства организма от патогените. Става дума за хлорният диоксид ММС и дестилирана вода ЦДС с

Бившата хули Педро

Бившата хули Педро

Бившата съпруга на футболиста на "Челси" Педро Родригес - Карол Мартин, използва всеки случай, за да го удари болезнено. Този път тя го направи публично. Дамата отговаряше на въпроси на свои фенове в инстаграм и логично повечето бяха свързани с бащата на трите й деца. Карол и Педро имат три момчета - Брайън, Кайл и Марк.

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

Процес срещу оръжейна банда отива на поправителен заради объркана цифра! Спецпрокуратурата допусна "техническа грешка", която се оказа препъникамък за делото срещу 70-годишния Сашко Марков. Възрастният мъж остана единствен да се поти на скамейката пред Темида, след като двамата негови авери вече се признаха за виновни и се отърваха с условни

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

Популярният холивудски актьор Майкъл Медсън беше осъден на 4 дни затвор за това, че предизвика пътен инцидент при шофиране в нетрезво състояние, съобщава Контактмюзик. Шестдесет и една годишният екранен герой беше арестуван през месец март, след като блъсна своя всъдеход в стълб в Малибу. При направения му алкохолен тест той се оказа положителен.

25 ст./км по БГ пътищата

25 ст./км по БГ пътищата

Между 18 и 25 стотинки на километър ще плащат шофьорите на камиони по родните пътища. Това е заложено в новата тол система, която стартира вчера, но засега се правят тестове по нея. Макар вече да има камери и устройство по трасетата, се очаква събирането на такси да започне през март догодина, но дотогава шофьорите трябва да са информирани за

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.

Седемнайсет трупа на щъркели до електропроводи в Бургаско

Седемнайсет трупа на щъркели до електропроводи в Бургаско

Седемнайсет умрели щъркела са открити при проверка на служители от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/-Бургас в близост до електропроводи, разположени до село Братово. Екоинспекторите са посетили района след постъпил сигнал на "зелен телефон" за трупове на щъркели под електропровода преди селото

Пищова гуляе с 25 какички

Пищова гуляе с 25 какички

"С 25 какички и общо 158 души гости направихме купона. Започнахме в 20 ч. вечерта и продължихме до сутринта - 12-часов маратон направихме. Такова изобилие и веселба никога не е било." Това разказа пред "България Днес" Митьо Пищова, който в четвъртък вечерта отпразнува 64-ия си рожден ден. Вчера бохемът говори сънен пред вестника,

Ирена Милянкова
- супермайка

Ирена Милянкова - супермайка

Супермайка се показа за пореден път моделът и актриса Ирена Милянкова, видяха топпапараците на "България Днес". За разлика от повечето родители, моделката не скри в жегите децата си в поредния столичен мол, а ги изведе в парка под дебела сянка. Двете най-малки дъщерички на манекенката не се отделяха от нея,