Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7288543 www.bgdnes.bg

Врачка предрича разстрела на Клюна

Пернишката врачка с прякор Бобо предрича смъртта на наркобоса от прехода Антон Милтенов-Клюна. Зловещото гадание е изречено през зимата на 2003 година. Боби гледа на кафе на Тони Клюна, а там го отвежда не кой да е, а радиоводещият Боби Цанков, също убит в центъра на София.

При циганката Бобо идвали много политици, журналисти и бизнесмени. След фаталното си видение за Боби тя отказва да вземе пари за гледането, но пък му съобщава, че ще има бебе от руса жена.

Реклама

Клюна сам поискал да иде при циганката Бобо точно две години преди да му видят сметката. Слушал за врачката от охранителите, които ходели там да питат за любовниците си. Антон Милтенов вярвал много в мистерии и затова изнудил радиоводещия Боби Цанков да го заведе. По това време те са и съдружници в радио "Вива", където работи журналистът.

Още с влизането Клюна лъже циганката, че е счетоводител във фирма.

"Счетоводител, а? Друг път. Виждам оръжие и кръв около тебе. Виждам и едно момиче, русо, държи дете", казва му врачката Бобо.

По това време Цанков живее с приятелката си Мина, която наистина му ражда син. Когато врачката му казва, че ще има наследник, Клюна не вярва, защото лекарите го убеждават, че не може да има поколение. Врачката разказва как вижда в кафето Мина, която носи снимката на Клюна в ръка. Върви и плаче, след нея вървят хора, а Антон Милтенов е умрял.

Вярва или не в окултното, посещението при циганката Бобо се оказва съдбовно. На 30 юли 2005 г. към 21,30 ч. Клюна хапва мелба в столичния бар "Сладоледената къща" на улица "Ангел Кънчев". С него са двамата му авери Николай Добрев-Цайса и Иван Тодоров-Призрака. Неочаквано двама мъже се приближават към масата, клатушкайки се. Внезапно вадят пистолети и правят на решето компанията. След това се качват в "Опел Вектра" и изчезват в неизвестна посока. Колата е открита малко по-късно - опожарена до неузнаваемост. Часове след убийството от МВР заявяват, че знаят имената на убийците. В крайна сметка година по-късно разследването е спряно, а килърите остават неизвестни.

Същата врачка Бобо предрича, че вендетата ще застигне Тони Клюна в заведение. Познава и че с него ще е дебел мъж с очила, който е ранен.

След убийството самият Боби Цанков свидетелства, че врачката е казала, че Клюна ще е убит от неин земляк перничанин.

Реклама

Още след разстрела като основен поръчител на убийството е спряган Райко Кръвта от Перник, който преди години прави опит отново да посегне на Милтенов. Твърди се, че точно преди убийството двамата са си уредили среща. Кръвта искал да продаде на много ниска цена задигнат наркотик на Милтенов, за да го разпространява в София.

В силните си години Клюна е сочен за наследник на убития две години по-рано Константин Димитров-Самоковеца. В историята на гангстерската война от прехода остава като рекордьор в оцеляването след атака от поръчкови килъри.

На 28 юни 2002 г. снайперист го прострелва в къщата му в квартал Княжево в корема. Килърът се криел в гората и изчакал Милтенов да излезе на балкона на къщата. Клюна оцеля след продължително лечение в болница.

На 17 януари 2004 г. стрелец опитва да убие Клюна за втори път, този път с гранатомет. Килърът се спотайва в изоставения ресторант ДФеятаУ в локалното платно на бул. "Цариградско шосе", откъдето Тони минава с мерцедеса си навръх имения си ден. Снарядът, предназначен за него, удря дърво в близкия блок до БТА.

На 27 юли 2004 г., година преди разстрела в "Джимис", в двора му е хвърлена граната. В "Люлин" пък стрелят по брат му Камен и го раняват в ръката.

За Клюна започва да се говори открито като за наркобос след убийството на Самоковеца. В анализ на Центъра за изследване на демокрацията имената на Клюна и Златомир Иванов-Баретата са споменати сред тези на шестимата босове, ръководещи наркопазара в България.

Милтенов е регистриран в полицията за опит за убийство, търговия с наркотици и кражби. Милтенов дълго време е разследван заедно с Илиян Варсанов и Демби за стрелбата срещу Цимбика. През септември 2001 г. Антон Милтенов и Димитър Вучев-Демби са обявени за общодържавно издирване във връзка с убийствата на Леонид Фотев-Льони Джуджето и приятелката му, както и за престрелката в кв. Иваняне, при която са убити Петър Петров и Христо Стефанов.

По време на разпитите в полицията във връзка с убийството на Клюна от обкръжението му разказват, че Тони често си спомнял за врачката Бобо. След срещата с нея не говорел с часове и бил сломен.

Убийството е дело на вътрешен човек, категорични са спецовете от МВР. След многото дела срещу него Клюна стига до просешка тояга и не може да плаща за гардове. Затова и по време на разстрела е бил без охрана. Основната версия на МВР, е че Милтенов е елиминиран от наркопазара, защото вече е "осветлен" и няма как да се работи с него.

Певицата Анн-Джи: Беше наивен!

Певицата Анна Георгиева, позната като Анн-Джи, е едно от най-известните гаджета на Клюна. Тя сама разкрива, че той е отнел девствеността й. "Бях на 16 години, когато се запознахме, и той беше първият мъж в живота ми. Тогава той пак беше в тези среди, но не ми каза с какво се занимава. Малко преди убийството му ние се видяхме и той ми каза, че го спират момичета по улиците за автограф, че са луди по него. И аз му казвам: "Ти стана по-голяма звезда от мен", спомня си с мъка Анн-Джи. Тя е категорична, че Клюна е бил наивен и първичен, като хлапак. Затова и се чудела как издържа в ъндърграунд бранша. Според бившата му любима Клюна е убит, защото е попаднал в клопката на хора, които извъртат нещата в тяхна полза.

"Стана жертва на машинации, според мен са замесени не само хора от подземния свят, а и на държавно ниво", смело анализира певицата.

Реклама
Реклама
Реклама