Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7289561 www.bgdnes.bg

Хари Потър завладя България

В света на магията 

Мантии и вълшебства посред бял ден 

Заклинания, вълшебства, вещерски шапки и магически пръчки посред бял ден!

22 години след появата на първата книга от поредицата за хитовия магьосник историята пак завладя децата по света и у нас! Онази вечер се проведе Денят на Хари Потър и хиляди деца се потопиха в магията на най-обичания вещер.

Над 16 града се включиха в магическите празненства и четене на книгата за Хари, а малчуганите не спираха да демонстрират знания, умения и магии. Екип на "България Днес" влезе в замъка "Хогуортс" в столицата, където над 500 деца, въоръжени с магически пръчки преминаха в света на магията.

Реклама

Малчуганите нетърпеливо изчакаха Разпределителната шапка да им избере един от четирите дома - Грифиндор, Хафълпаф, Слидерин и Рейвънклоу, към които да принадлежат. След като бяха разпределени, малките магьосници се впуснаха в игри и забавления в огромния замък, от който не спираха да изскачат изненади и тайни.

Заради големия интерес всеки час в "Хогуортс" влизаха нови малчугани, като в края на вечерта през магическия свят на Хари Потър преминаха над 500 деца.

Ексклузивно за вестника една от най-малките, но верни последователки на обичания магьосник сподели, че със своята магическа пръчка иска да промени света към по-добро, иска повече щастие за децата и много шоколад и бонбони.

Разбира се, за да въдворяват ред, сред магьосниците в замъка бяха и професорите Макгонъгол, Снейп и директорът Дъмбълдор. Те преподаваха нови знания от света на вълшебствата, като показаха и магически животни.

В магията влязоха още стотици деца от Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Плевен, Пловдив и др., които избягаха за малко от мъгълския свят и с пръчка в ръка превзеха магьосническия свят.

Авторката помага на наши деца

Авторката на хитовата поредица помага и на български деца. Фондацията й "Лумос" стъпи у нас през 2011 г., а целта й е да сложи край на системното институционализиране на деца в неравностойно положение.

За да постигне мисията, организацията планира да създаде по-уютни семейни среди за малчуганите. Мечтата на Роулинг е след 15 г. домовете за деца с увреждания да бъдат само спомен.

Реклама
Реклама
Реклама