Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7289635 www.bgdnes.bg

28-годишна майка моли: Да спасим сина ми от левкемията!

Нужни са трансплантация на стволови клетки и 300 000 евро

300 000 евро за спешна трансплантация на стволови клетки могат да спасят живота на 9-годишния Реян!

"Още с раждането синът ми не изплака. После получи гърчове, а след време го диагностицираха с епилепсия. Беше в критично състояние в ИСУЛ, а след 4 дни в преливания и мъки дойде и съкрушителният удар - Реян има остра лимфобластна левкемия с висок риск. Оттук насетне започнаха нашите мъки и истинският кошмар, който на никой не пожелавам."

Реклама

С тези думи започва своята болезнена изповед пред "България Днес" 28-годишната Кристина Димитрова. 9-годишният й син Реян преминава през същински ад.

"Правеше по 10 гърча на ден, а след пълна упойка не можа да се събуди два дни. От тежката химиотерапия и всички процедури близо месец не можеше да се храни, беше на изкуствено поддържане и със сонда в нослето. Не знам как, но оцеляхме. Минахме на косъм през цялата терапия и нещата уж се нормализираха", връща лентата назад Кристина.

Идва и нов удар. Реян прави рецидив точно когато нещата трябвало да са нормализирани след всички химиотерапии. В този момент бащата на Реян отказва дори да го види. Двамата с Кристина са разделени и майката не може да разчита на него.

"Заради тежката левкемия се налага трансплантация на стволови клетки от костен мозък. Той категорично отказва, а е най-подходящият донор. Моята съвместимост като майка е едва 20-30% според изследванията и дори да се направи интервенция, тя ще е неуспешна", споделя майката.

Кристина има дъщеричка от втория си брак, но тъй като с Реян са от различни бащи, тя също не е подходяща за донор.

"Виждам как трансплантациите в България завършват с фатален край. Колко дечица си отидоха две-три седмици след направената им интервенция. Само едно оцеля, защото донор беше сестричката му. Единственият изход е клиника в Германия. Там трансплантациите на български малчугани са успешни, апаратурата чисто нова, отношението и чистотата - безупречни, за разлика от България", разказва 28-годишната жена, която от 4 години живее с втория си мъж в монтанското село Боровци, но повече време прекарва в болницата при сина си.

Реклама

Интервенцията възлиза на 300 000 евро без разходите по пътуване и престой, защото фондът за лечение не поема и лев. Причината е, че такива операции се извършват и у нас.

Който желае и има възможност, може да помогне на Реян в тежката му битка с левкемията със средства по банковата му сметка: BG58UBBS80022079267740 - Реян Калоянов Иванов.

Средства могат да бъдат дарени и чрез PayPal - https://www.paypal.me/reianivanov

С майката Кристина можете да се свържете на телефон 0895 38 23 04.

Реклама
Реклама
Реклама