Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7292122 www.bgdnes.bg

6 г. затвор грозят петима,точили карти на Бали

Монтирали си собствени банкомати из острова

ММА боец в бандата българи заловени след зрелищна гонка с полицията

ММА боец е сред зрелищно арестуваните на остров Бали петима нашенци, обвинени в източването на чужди банкови сметки на туристи. Българите попадат зад решетките след бясна гонка с местната полиция на 3 февруари, съобщават индонезийските медии.
29-годишният Варадин Попов е родом от Пещера. Участва в много бойни турнири по ММА, има титла от аматьорското състезание "Купа Арена". Попов има висящо производство и у нас. Тук той е разследван за участие в престъпна схема за кражба на автомобили. Влиза в полезрението на полицията покрай ареста на Иван Спасов - Жокера.
Зад решетките на остров Бали са прибрани още Андрей Пейчев, Ивайло Трифонов, Георги Йорданов и Тодор Добрев. Органите на реда издирват още един нашенец, участник в бандата, заподозряна за крупната кражба. Той успява да се укрие по време на ареста.
Акцията срещу българите стартира в края на януари. Местни криминалисти започват да следят нашенците. В продължение на пет дни униформените разпитват свидетели и разглеждат видеокадри от района на банкоматите, чрез които стават кражбите. След като събират достатъчно доказателства, ченгетата организират задържането на заподозрените.


Започва бясна гонка между униформени и бандити. По време на преследването единият от българите разбива колата си на пътя, но въпреки това успява да се измъкне от лапите на ченгетата. Белезниците щракват за петима. Направен е обиск на домовете им, където са открити пачки с няколкостотин хиляди евро, чипове, рутери, лаптопи, няколко единици скимери.
Мишени на нашенците били заможните туристи, които посещавали екзотичния остров, съобщава директорът на полицията в Бали Анди Феран.
Българите се дегизирали с перуки и маски на лицата, движели се само с наети автомобили. Набелязвали си банкомати и чрез скиминг устройства записвали всички клиентски данни, включително и ПИН кода на картата. Цялата информация след това е прехвърляна на фалшив банкомат, в който пристигали парите от сметките на ужилените туристи. Такива имитиращи машини били поставени в различни райони на острова, включително Южна Кута, няколко големи бензиностанции, магазини и оживени плажове.


По думите на директора на полицията всички "оръдия на труда" на бандата са закупени онлайн. Нашенците попадат в полезрението на полицията след сигнал за необичайна сделка по изтегляне на пари в район Пекута, Нуса Дуа. Петимата нашенци успяват да източат от чужди банкови сметки над 880 милиона евро в брой, съобщава "Марица".
Според индонезийските медии лидер на бандата е задържаният 46- годишен Андрей Илиев Пейчев. Той е брат на избягалия от затвора на о. Бали Стоян Пейчев, по прякор Пецата. Хванат е за същото престъпление, но 11 месеца по-рано.
Полицията все още търси шестия участник в бандата, задържаните петима са застрашени до 6 години затвор и глоби до 6 милиарда рупии (429 303 щатски долара).
Според запознати на Бали работят две български бригади, източващи банкови карти. Войната е между групата на Стефан Клена и Кирчо Руския. Те очевидно не могат да си поделят 500-те острова и се топят взаимно пред полицията. Миналата година четирима българи бяха арестувани при акция на местните ченгета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама