Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7292777 www.bgdnes.bg

Линдзи се отказа на крачка от мечтата

Женските ски никога повече няма да бъдат същите! Най-голямата звезда за всички времена Линдзи Вон сложи край на кариерата си.

В неделя великата американка направи последното си спускане на световното първенство в Швеция и разплака милионите си фенове по цял свят. 34-годишната Линдзи сложи край на кариерата си на крачка от сбъдването на най-голямата си мечта. Американката остана на пет победи от това да се превърне в скиор щ1 за всички времена сред мъжете и жените. Тя завършва кариерата си с 82 първи места в Световната купа и не успя да подобри рекорда на шведа Ингемар Стенмарк, който постига 86 успеха през 70-те и 80-те години. По ирония на съдбата последното състезание на Вон бе именно в родината на Стенмарк. Последната останала мечта за хубавата Линдзи в спорта бе подобряването на рекорда, но тялото й я предаде на прага на великото постижение.

Реклама

Американката получи серия от тежки контузии, преживя нечовешки болки, но в крайна сметка бе принудена да сложи край. Вон до последно стиска зъби и не се оплакваше, но на раздяла разкри болката си от контузиите и несбъдването на голямата цел.

"След много безсънни нощи приех, че не мога да продължа да карам ски - обърна се американката към феновете. - Нещастната реалност е, че моят ум и тялото ми не са на едно мнение. През последните години имах повече контузии и операции, отколкото искам да призная. Винаги съм пренебрегвала опасностите при състезанията и това ми позволи да имам невероятни успехи, но и драматични катастрофи. Никога не съм искала кариерата ми да бъда запомнена най-вече с контузиите и за това не исках да казвам на никого, че миналата пролет претърпях операция. Тялото ми не ме остави да получа последния сезон, за който съм мечтаела. То ми крещи "Стоп!" и е време да го послушам. Никога не съм съжалявала за контузиите, лечението, терапиите, подготовката и дори болката, защото в съзнанието ми винаги си струваше. Честно казано, пенсионирането не ме разстройва. Оттеглянето без постигане на целта ми е това, което ще остане с мен завинаги. Въпреки това мога да кажа, че съм постигнала нещо, което никоя друга жена в историята не е правила, и това е нещо, с което ще бъда горда завинаги. Моля ви, нека моята история е за завръщане, победи и дори контузии, но не я разказвайте като поредица от неуспехи и непостигнати цели.У

Хокеист е новата й любов

След поредица от разочарования Линдзи Вон отново е щастлива в любовта. През миналата година красавицата започна да излиза с канадския хокеист Пи Кей Сабан, който е звезда в НХЛ с екипа на ДНешвил ПредаторсУ. Двамата бяха обявени от медиите в САЩ за перфектна двойка и изгряха на корицата на прочутото списание ДСпортс ИлюстрейтедУ, за което Вон засне зашеметяващи фотосесии през годините. Пи Кей е с пет години по-млад от скиорката, а двамата вече мечтаят да имат собствени деца. Навръх 34-ия си рожден ден Линдзи определи новото си гадже за Днай-хубавия подарък, който можех да си пожелаяУ.

Тайгър й изневерява

Американката преживя тежка раздяла с звездата в голфа Тайгър Уудс. Двамата бяха една от най-звездните спортни двойки в продължение на три години, но през 2015 г. се разделиха. Основна вина има Уудс, който на няколко пъти изневери на красивата Линдзи. Тя срещна Тайгър веднага след края на друга неуспешна връзка - с бившия скиор и треньор Томас Вон, с когото се развеждат. ДДа скоча в нова интимна връзка броени дни, след като се разведох, не беше най-мъдрата постъпка в живота ми - признава Вон. - Но не съжалявам за нищо. Обичах Тайгър, а сега си оставаме добри приятели." Линдзи преодоля раздялата с куп победи, докато кариерата на Уудс тръгна рязко надолу.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама