Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7293121 www.bgdnes.bg

Елитната серия “Salty Hills” на BLACK SEA GOLD – най-доброто от Южното Черноморие advertorial icon

Идват празниците на любовта и виното, а вие сте пред дилемата какво вино да изберете за трапезата с любимия, семейството, приятелите. Каквото и да изберете от вината и ракиите на BLACK SEA GOLD, няма да сбъркате, казват сомелиерите.

Избата в Поморие има повече от 80 години история, а специфичният южно-черноморски тероар е смятан от енолозите за център на най-добрите райони за грозде в България. Тук има най-много слънчеви дни, а в комбинация със солените минерално-песъчливи почви се получават отлични условия за висококачествено грозде.

Това е тайната на вината на BLACK SEA GOLD, носещи характера на черноморския тероар - свежест и минерални нотки при белите вина и сочен, узрял плод при червените.

В серията „Salty Hills“ („Солени хълмове“) и трите вина се гордеят с изключителна чистота и финес, оценени у нас и по света от много конкурси.

В основата на всичко са над 650 хектара собствени лозя от най-известните винени сортове, обгрижвани безкомпромисно. Гроздето, предназначено за високия клас вина, се бере изцяло на ръка. Транспортира се в хладилни камиони. После се прави втора ръчна селекция – от чепките се отделят внимателно зърната, а от тях се избират само най-узрелите. Резултатът е, че само най-доброто грозде влиза в премиум и супер премиум вина.

В „Salty Hills“ бялото вино е купаж от Шардоне, Вионие и Совиньон Блан. Силните страни на трите сорта съчетават нотки на зряла, сочна праскова и кайсия с тропични нюанси на ананас и папая. Прекрасно балансирано, виното обгръща с аромати на подправки, дим, кедър и минерални нотки, които придават блясък на безкрайния финал. Почитателите на морските дарове могат смело да го изберат. То се съчетава с ястия от средиземноморската кухня, всякакви риби, пасти със сметанови или леки доматени сосове.

Розовият бленд е от Каберне совиньон, Сира и Каберне фран. Изтъкано е от деликатност — нежният цвят е прелюдия към аромати на току-що откъсната горска ягода, зряла вишна и джинджър. Нюансите на захаросан цитрус балансират плодовата сочност и преливат в невероятно дългия и нежен финал.

Червеният купаж е от Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Сира. След ферментация в съдове от неръждаема стомана то отлежава 9 месеца във френски дъбови бъчви. Виното предлага усещане за касис, зрели сочни вишни, кафе, черен шоколад и детелина с невероятна прецизност и дължина на вкуса. Комплексността на това вино, обединяващо най-добрите страни на четири различни сорта грозде, позволява то да бъде съчетавано с голямо разнообразие от храни. Силата на Кабрене Совиньона се нуждае от ястия с телешко и агнешко месо. Мекотата на Мерлото позволява да се съчетае с пилешко и блюда със сметаново-винени сосове. Плодът в Сирата и ароматът на Каберне Франа включва в тази палитра и по-пикантни ястия от индийската кухня.

Реклама
Реклама
Реклама