Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7293199 www.bgdnes.bg

Руснаци моржуват в Поморие

Топлят се в палатка на плажа 

Не ги очаквахме толкова рано, признават от местната община 

Първите руски туристи моржуват в Поморие!

Това става ясно от видео, което се разпространява в социалните мрежи.

Група от полуголи летуващи без страх се къпят в студените води на Черно море. След това с бързи крачки се отправят към палатка, която е разпъната директно върху плажа.

"Младите хора си издигнаха палатката на брега и вземаха морски бани с видимо удоволствие. Както се оказа, палатката не е нищо повече от преносима руска баня с парна баня. Естествено, ние не погледнахме в самата сауна, за да не притесним никого, но с разрешението на собствениците посетихме чакалнята", обясниха авторите на видеото.

Реклама

"Вътре е доста горещо и в самата сауна според туристите от Санкт Петербург е плюс 80 градуса. Насладете се на вана, приятели!", написаха още хората, които са запечатали любопитните сцени в неделя.

Температурите в морското градче през последните дни са около 10 градуса, а през нощта падат до 4 градуса. През светлата част на денонощието има все повече слънце, а минусовите температури са в миналото. Температурата на водата е 7 градуса.

Руските туристи не изглеждат притеснени от любопитните минувачи, които заснемат екстремното им поведение с мобилните си телефони. Плажуващи толкова рано през годината не е обичайна гледка. Проверка на "България Днес" показа, че традиционно първите почиващи у нас идват в края на март. Миналата година началото е поставено на 27 март с група туристи, които пристигат със самолет от словашката столица Братислава. В предходните две години първите летуващи кацат у нас на 30 и 31 март.

"Рано е още за туристи, от вас разбирам, че има летуващи на плажа в Поморие. Руснаците идват все по-рано, като не са малко и тези, които си купуват апартаменти и остават в България целогодишно", коментира пред вестника Красимир Железчев, началник на дирекцията за туризъм в общината в Поморие.

Местната власт в морското градче има планове да стане целогодишен курорт с постоянно присъствие на туристи. Според управниците Поморие има такива възможност и в бъдеще може да се реализира този проект.

Реклама
Реклама
Реклама