Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7293351 www.bgdnes.bg

Майката на закланата с нож в сърцето Юлияна: Боря се убиецът да си получи заслуженото!

Не одобрявах връзката й със стария мъж, опитах се да я прибера, казва почернената Ирина

"Не одобрявах връзката на дъщеря ми Юлияна с 40 години по-възрастния й съпруг, но те криеха от мен. Разбрах в последния момент, през 2017 г., след като вече бяха сключили граждански брак. Скришно беше направено всичко. Опитах се да си я прибера, но тя не пожела. Сега ще се боря поне убиецът й да получи максимална присъда." С тези думи Ирина Йорданова споделя пред "България Днес" за огромната трагедия, която беляза живота й завинаги.

Реклама

Навръх Ивановден в апартамент в старозагорския квартал "Железник" е открита мъртва, прободена с нож в сърцето, 25-годишната Юлияна. За жестокото престъпление е арестуван и обвинен с 40 г. по-възрастният й съпруг Митко Симеонов. Основната версия на разследващите е, че убийството е извършено от ревност.

Нещастията за 41-годишната Ирина продължават и няколко часа след като губи дъщеря си. Пътувайки да подготви погребението, почернената майка катастрофира на магистрала "Тракия". Губи бебето, което очаква. В ямболската болница жената претърпява операция на счупени шийни прешлени. По-късно Ирина е транспортирана в "Пирогов", където се възстановява бавно и мъчително.

"Зле съм. Имам проблем с операцията, на антибиотик съм, на системи съм още", разкрива Ирина. Почернената майка е категорична, че сили в момента й дава мисълта, че убиецът на Юлияна ще получи справедлива присъда, както и че ще вземе под своя опека 10-месечната й дъщеря Християна.

"Сестра ми движи в момента нещата. Дала съм й пълномощно. Вече няма да мога сама да се грижа за себе си, при нея ще живея. Ще си вземем детето, то си е наше", казва почернената майка на Юлияна.

"Знам, че баща му има две големи деца. Не ми се говори за тях. С тези убийци не искам да имам нищо общо. Единственото, което искам, е да изляза, да си прибера внучето, да си направя помен на дъщеря ми и Митко Симеонов да си получи заслуженото", нарежда Ирина Йорданова.

Реклама

По случая с убийството на Юлияна тече разследване. Назначена е съдебномедицинска експертиза, разпитани са множество свидетели. Иззети са 2 ножа от местопрестъплението, с които са причинени 2 рани на мъртвата жена - в сърцето и дясната ръка, разкриват от прокуратурата. Тепърва ще бъде установено при какви обстоятелства става убийството. Защитната теза на Митко Симеонов е, че ръга съпругата си при самозащита, след като тя първа го напада. Ако това бъде доказано, той може значително да намали присъдата си и дори да отърве решетките, коментират юристи.

"Ако разбера, че по-малка присъда ще му сложат, целия свят ще събера, но той ще си получи заслуженото. Това детенце на 25 години, което го уби, какво е разбрало от живота. Остави сираче едно бебенце. Ако трябва, ще се подпиша и още утре ще изляза от тук, от болницата, да се боря", категорична е Ирина.

"Абсолютно не е възможно Юлияна да го е нападнала. Тя беше толкова кротко дете, на мравката път правеше. Тя няма да повиши тон или обидна дума да каже. Как така ще нарани човек, невъзможно", убедена е почернената майка.

Ирина разкрива, че бившият й вече съпруг и Митко Симеонов се запознават покрай работата си. Сприятеляват се бързо. Симеонов и бившата му жена Евгения често гостуват на Ирина и съпруга й. Юлияна завършва образованието си на село и заминава да учи в Стара Загора. Тогава душманинът й Митко Симеонов предлага момичето да отседне при тях срещу скромен наем. Ирина се съгласява, без да подозира за увлечението на възрастния мъж.

"На 15 г. беше тогава Юлияна. Мъничка беше, изобщо не съм подозирала. В началото бяхме в много добри отношения, докато не се разчуха слуховете, че те имат връзка", разкрива Ирина. Тя обяснява, че винаги е помагала финансово на дъщеря си. Редовно й пращала пари и цял чувал с хранителни продукти, всяка седмица, за да не й липсва нищо. А за това, че Юлияна е имала извънбрачна връзка и това Митко Симеонов да я нападне и убие, Ирина е категорична, че не е вярно.

"Юлияна имаше някаква фейсбук връзка, но личен контакт, както аз със вас имам, тя никога не е имала с момчето", категорична е Ирина.

Реклама
Реклама
Реклама