Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7294657 www.bgdnes.bg

Американци дебнат Кобрата

Американски боксьор ще бъде най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев. Кобрата ще се бие на 23 март в Лос Анджелис. Очакваше се негов противник да бъде 2-метровият гигант Роберт Хелениус (Фин). Скандинавецът се отказа след дълги преговори.

Фаворит за противник на българина е Доминик Бризийл-Бедата. 33-годишният ветеран също е доста по-висок от Пулев. 201-сантиметровият биткаджия (20 победи, 18 с нокаут и 1 загуба) е бивш претендент за световната титла. Той се боксира през 2016-а с Антъни Джошуа, но беше отказан в седмия рунд. Оттогава Бризийл записа три победи с нокаут над класни съперници. Сред тях бяха непобеденият Изуагбе Угонох, Ерик Молина и Карлос Негрон.
Другият вариант за Кобрата е Майкъл Хънтър. 30-годишният боксьор от Лас Вегас има 16 победи (11 с нокаут) и 1 загуба. Единственото поражение в неговата кариера е по точки от феноменалния украинец Олександър Усик през 2017-а. Мачът беше за световната титла в полутежка категория. След тази среща Хънтър се преориентира в тежката категория. Той записа четири поредни успеха. Последният беше срещу бившата жертва на Кобрата Александър Устинов.
"Водим преговори, но не искам да казвам имена, защото боксьорите започват да имат по-големи претенции - коментира за "България Днес" мениджърът на българина Ивайло Гоцев. - Кобрата ще се бие на 23 март."
Пулев в момента се готви на високопланинската база Белмекен. Очаква се до няколко седмици той да замине за САЩ, където да проведе спаринги преди срещата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама