Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7296704 www.bgdnes.bg

Ефтимова иска финал

Спринтьорката Инна Ефтимова се е прицелила във финал на европейското първенство в зала по лека атлетика в Глазгоу (Шот). Надпреварата ще се проведе между 1 и 3 март.
Българката показва отлична форма в първите стартове от сезона на 60 м. Във вторник тя спечели силното състезание в Острава с резултат 7,42 сек. По-рано през сезона тя закова хронометрите на 7,36 сек. по време на националния шампионат.
"Приятно е да победиш на състезание в Европа, още повече че имаше състезателки и от други континенти - сподели пред "България Днес" една от най-чаровните лекоатлетки. - Не съм доволна от резултата. Ако бях по-отпочинала, вероятно щях да съм по-бърза. Пътуването продължи 12 часа. Сменях доста полети."
Ефтимова се цели в резултат под 7,30 сек.
"Вероятно с подобно постижение ще се класирам за финала на европейското първенство - пресмята спринтьорката. - Медалите ще бъдат около 7,10 сек., но аз съм реалистка и ще гоня финал. Има още време до шампионата. Не съм навлязла във върхова форма."
Следващото състезание пред спринтьорката е балканиадата в Турция. Тя ще се проведе в събота.
"Ще участвам и на още един турнир, който ще се проведе в същата зала - добави Инна Ефтимова. - Имам и покана за турнир в Сърбия на 20 февруари."
Голямата цел пред Ефтимова е олимпиадата в Токио. Едва две стотни от секундата не й стигнаха да се класира за Игрите в Рио през 2016 г.
"Тогава имах и сериозна контузия на бедрото - припомни Ефтимова, която има участие на олимпиадата в Пекин през 2008 г. - Каквото се изисква от мен за Токио ще го направя."
Ефтимова има страхотен начин за разпускане от натоварения спортен график. Тя има собствен бранд на ръчно рисувани от самата нея аксесоари, които са на световно ниво и изключително стилни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама