Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7298352 www.bgdnes.bg

Социалните мрежи избухнаха: ВАР помага на "Реал" (М)

ВАР помага на "Реал" (М), избухнаха социалните мрежи минути след скандалната победа на испанския гранд над "Аякс". Белия балет победи като гост с 2:1. Попаденията за Кралския клуб вкараха Карим Бензема (60 мин.) и Марко Асенсио (87). Хаким Зиеш се разписа за холандците в 75-ата минута.

През първото полувреме намеса на ВАР предопредели развоя на срещата. Вратарят Тибо Куртоа допусна грешка. Той игра неуверено с топката в наказателното поле, където Талифико се възползва и прати кълбото в мрежата. Консултация с видеоповторението показа как Душан Тадич беше в засада и според тълкуването е попречил на вратаря. Реферът Дамир Скомина отмени попадението.
"Решението е срамно. Това попадение, това решение може да се окаже решаващо за крайния изход на целия сблъсък - каза след двубоя треньорът на "Аякс" Ерик Тен Хаг. - Видях отличен "Аякс", който натискаше един от най-силните отбори в Европа. Имахме много положения. Трябваше да реализираме поне още едно."
УЕФА подкрепи скандалното решение на рефера.
"Тадич попречи на вратаря да се намеси в тази ситуация - написаха от УЕФА. - Тя беше изцяло в унисон с протокола на ВАР, така че голът беше отменен правилно."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама