Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7298361 www.bgdnes.bg

Любе Спасов: Голът беше редовен!

Любе Спасов е един от най-добрите български рефери в историята. Той е носител на златната значка на ФИФА. Ръководил е мачове на най-високо ниво, включително и полуфинал от турнира за Купата на националните купи през 1992 г.

Специално за читателите на "България Днес" експертът анализира ситуацията с отменения гол на "Аякс".

Реклама

- Г-н Спасов, вашето тълкуване за попадението на Талифико?

- Беше отменен редовен гол. Видеопредаването на ситуацията е манипулирано. Дават стопкадър, когато играчът (Тадич) стои до вратаря. В същото време голмайсторът скочи и отбеляза. Ясно е, че системата ВАР повече вреди, отколкото помага. В една тъмна стая стоят петима души и което поискат, си повтарят, което не искат - не повтарят.

- На световното първенство също имаше доста дискусионни отсъждания на ВАР. Има ли бъдеще шумно рекламираната технология?

- Бях написал цял материал за фрапантните отсъждания на Мондиала. Хари Кейн на два пъти го събарят с ръце на земята, но дори не се обсъдиха тези ситуации. На мача Швейцария - Сърбия Митрович беше държан от двама души. ВАР замълча. Не е справедливо. Рано или късно ще настъпи промяна. Виждате колко често се въвеждат нови неща. Имаше преди съдии на аут линията. Сега вече ги няма. Системата за видеонаблюдение вреди на футбола.

- Доста се говори, че ВАР е въведена, за да помага на големите клубове и да има по-голям зрителски интерес. Има ли истина в тази теория?

- Силните и класните отбори се толерират. Симпатизирам на "Реал" (М), но в тяхна полза се допуснаха толкова много фрапантни грешки през последните години. Помните мачовете с "Байерн" (М). Видал беше изгонен несправедливо. По същия начин се получи ситуацията с Казимеро и Робен. Много се възмущавам, защото винаги съм бил за почтения футбол.

Реклама
Реклама
Реклама