Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7299677 www.bgdnes.bg

Кардарашката Станка е Царицата на джебчийките

Станка Илиева от пловдивското село Йоаким Груево е задържаната в Австрия нашенка с гръмкото прозвище Царицата на джебчийките. Ловката крадла е 40-годишна и е от ромския клан на кардарашите, разкриват от МВР. За този род е характерно, че джебчийството е занаят, който се предава от майка на дъщеря, като обучението започвало още от 5-годишна възраст. Столичен полицай разказва, че щерките се шиткали за десетки хиляди левове или за злато в други семейства, за които почвали да работят.

Илиева е дирена в цяла Европа за кражби през последното десетилетие. Разследващите подозират, че ромката е заработвала с бъркане по джобове и чанти от много по-рано. Станка изглеждала като интелигентна млада жена, разказват съселяните й и признават, че никой не е подозирал с какво се занимава. Често пътувала в чужбина и водела охолен начин на живот.

Мъжът й отрича съпругата му да е арестувана във Виена и твърди, че тя е отишла в чужбина само за да си оправя документи. При последния си разговор Станка му казала, че я следят тайни агенти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама