Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7300142 www.bgdnes.bg

Брад Пит ще е копродуцент на документален филм за Крис Корнел

Нов документален филм за вокалиста на „Саундгардън” и „Аудиослейв” Крис Корнел. Копродуценти ще бъдат съпругата на музиканта Вики Корнел, актьорът Брад Пит и режисьорът Питър Берг, пише сп. „Върайъти”, цитирано от БТА. 

Продуцентската компания на Берг „Film 45” ще стои зад филма, който ще разказва историята на Корнел и неговата музика. Предстои да бъдат оповестени повече подробности за проекта.

Реклама

Припомняме, че преди дни музикантът получи посмъртно награда „Грами” в раздела рок музика. Композицията „When Bad Does Good” на Корнел победи в категорията най-добро рок изпълнение. Семейството му присъства на церемонията, а дъщерята и синът на Корнел излязоха на сцената, за да приемат наградата.

В интервю за сп. „Роулинг Стоун” Вики Корнел разказа, че след внезапната смърт на съпруга си е вложила цялата си енергия да сподели музиката и наследството му с феновете по целия свят. Ето защо не е учудваща появата на документалния филм.

Крис Корнел се самоуби през май 2017 г. в хотелската си стая след участие на „Саундгардън” в Детройт. Той беше един от характерните гласове на гръндж движението от 90-ге години на миналия век. Номиниран е 16 пъти за "Грами", включително два пъти посмъртно. Приживе той завоюва два „златни грамофона”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама