Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7300470 www.bgdnes.bg

Капитанът на "моряците" Георги Илиев: Ставаме все по-силни!

"Черно море" става все по-силен и сработен отбор. Направихме добра подготовка и сме напълно готови за мача с ЦСКА-София."

Това заяви за "България Днес" капитанът на "моряците" Георги Илиев ден преди сблъсъка на стадион "Тича".

Реклама

Двубоят е днес от 15 ч. и ще бъде предаван директно по Диема Спорт.

"Основното оръжие на "Черно море" е, че в момента разполагаме с много добре сработен отбор - коментира Илиев. - За първи път от доста време запазваме ядрото на състава. Няма много напуснали или новопривлечени футболисти. Всеки от нас знае каква е ролята му на терена и това дава резултати. Наясно сме с изискванията на треньора Илиан Илиев, той също познава добре качествата на футболистите. Това е резултат от дългата ни съвместна работа.

Очаквам с нетърпение първия мач за новия полусезон и се надявам публиката да ни подкрепи на стадиона. Това е много важно за всеки един футболист."

Георги Илиев се познава отлично и с новия треньор на "червените" Любослав Пенев от времето, когато Ел Голеадор беше национален селекционер.

"Пенев е отличен специалист и ще даде всичко от себе си за каузата на "армейците" - каза Илиев. - Знаем, че съперникът ни е добър отбор, но ние трябва да се концентрираме върху нашите задачи на терена."

Новината от лагера на ЦСКА-София е, че клубът връща в редиците си двама младоци, които досега играеха като преотстъпени в "Литекс". Бранителят Иван Турицов и вратарят Слави Петров вече са част от тима на "червените", съобщава клубният сайт.

Десният бек Турицов записа близо 40 мача като титуляр във Втора лига през последната година и половина. Той бе и основна фигура в юношеския национален отбор, родени 1999 г.

Стражът Петров е набор 1998 г. Младият вратар ще се конкурира за място в отбора с Черниаускас и Стипица.

Реклама
Реклама
Реклама