Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7301091 www.bgdnes.bg

Най-добрият еквилибрист в света Енчо Керязов: Не съм спал с Мария Игнатова!

Жена ми не ревнува, с нея сме великолепен тандем

Опит за световен рекорд ще направи през март в "Арена Армеец"

"Не съм спал с Мария Игнатова. Не сме били и гаджета. Идея си нямам откъде тръгна тази измислица. Публикували са една наша снимка как си говорим и останалото са глупости. Познаваме се с Мария и имаме изцяло работни взаимоотношения", това сподели с недоумение българският акробат Енчо Керязов.

За него това е първи сблъсък с българските жълти медии и намира лъжливите писания за обидни.

Реклама

"Не обръщам чак толкова внимание, но това засяга и моите близки. Вероятно се е отразило и на близките на Мария Игнатова. Но моята жена не ревнува и с нея сме великолепен тандем", категоричен е Енчо.

Само след няколко дни - на 23 март, неговата фондация ще изнесе пореден осми спектакъл "Нощ на звездите" в зала "Арена Армеец".

"Това ще е най-зрелищното представление, което съм правили досега", сподели Енчо, който поясни, че акробатичното дуо Ковачеви ще опита да постави световен рекорд с изпълнението си.

Двойката ще направи салто със завъртане от външната страна на колелото на смъртта. В представлението ще участват 30 танцьори от 5 различни жанра, 60 музиканти, дирижирани от Левон Манукян, въздушни акробати, мъжът каучук Александър Батуев. Ще бъдат наградени и даровити българчета, които се занимават със спорт, наука и изкуство.

"За да съм във форма, тренирам здраво", призна ни Керязов.

Само подготовката преди всяко излизане на сцената отнема около час. Пръв негов помощник е съпругата му Димитрина. Тя има грижата най-напред артистът да бъде облечен винаги с чист и идеално изгладен бял панталон. После рисува върху гладко обръсната му глава красив мотив, който посипва с брокат. Накрая тегли черен контур, имитиращ татуировка.

Реклама

"Обичам да гледам хората, докато заемат местата си - споделя Енчо Керязов. - Това ми помага да вляза в роля. В цирка е много важно всеки да изиграе добре номера си. Да предаде успешно щафетата на своя колега. Градацията от емоции за публиката има огромно значение за моя успех", вярва чаровният еквилибрист.

Масата, върху която играе Енчо, е направена от баща му и неговия кръстник. Те сложили под специалната поставка два мотора - от пералня и от месомелачка. И това странно съчетание дава възможност на публиката да види любимеца си от различни ъгли. Съпругата му пък задава командите зад кулисите. Ролята на светлината и музиката също са много важни за изграждане на образа. Заради работата си Енчо Керязов е вечно на колела.

"Нашият дом е караваната", казва съпругата му Димитрина, бивша гимнастичка и циркова артистка. Любовта между двамата пламва под цирковия купол. След като ражда синовете си, Дима се отказва от кариерата си и се отдава на семейството. "Тя има три деца и въобще не ме ревнува", смее се Енчо.

Малко преди Коледа Керязов наранява силно ръката си, а травмата е почти неизлечима.

"Тогава се доверих на български доктори - д-р Русимов от ВМА и моя приятел Мирослав Нейков ме спасиха. И всичко вече е забравено", споделя с усмивка поредното преодоляно предизвикателство Енчо Керязов.

Медии го гаджосват с принцеса Стефани

С принцесата на Монако Стефани и с щерката на Чарли Чаплин свързват Керязов световните жълти медии. Първата той познава повече от 10 години. Стефани го е награждавала нееднократно за успехи в акробатиката. Тя дори участва в първия документален филм за Керязов.

Жералдин Чаплин пък е спрягана за негова любима, след като посетила представлението на националния швейцарски цирк "Кни". Дъщерята на великия Чарли дори връчи подарък на Керязов, след като той бе на посещение в дома й.

Реклама
Реклама
Реклама