Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7301593 www.bgdnes.bg

Нова любовна двойка в щангите

Здравенякът Георги Шиков омая Пандата

Нова любовна двойка изпълва със светлина и положителни емоции залата по вдигане на тежести на националния отбор. Здравенякът Георги Шиков и класната Даниела Пандова-Пандата вече от година са неразделни.

Искрите между тях пламват по време на поредния лагер на тежкоатлетите. Двамата се харесват от пръв поглед и постепенно се сближават, разказват техни съотборници.

Реклама

Двамата щангисти прекарват всяка свободна минутка заедно. Споделят обща страст по пътувания, а приятелите им са категорични, че са създадени един за друг.

"Няма по-прекрасно чувство от това да обичаш и да си обичан", написа романтично съобщение Пандата на сутринта след Свети Валентин.

Георги Шиков е два пъти по-голям от своята любима. Той се състезава в тежките категории, а на последното световно първенство преди три месеца тежеше 108 кг. Личното състезателно тегло на Пандова варира между 45 и 48 кг.

Даниела направи много силен сезон през 2018-а. Тя спечели бронзов медал от европейското първенство при своя дебют във възрастова група жени.

Бащата на Пандата е бил твърдо против тя да се занимава с щанги. Той искал неговата щерка да стане лекоатлетка, но когато вижда, че успехите идват, приема решението й.

Пандова не е по шумните купони. Тежките тренировки изцеждат нейните сили. Вместо да се размотава по барове и дискотеки като връстниците си, 24-годишната тежкоатлетка залага на разходките.

Реклама

"Избягвам забавленията - признава в интервю за "България Днес" Пандата. - Когато тренировките са по-леки, отиваме някъде за един ден."

Шиков е с година по-възрастен от своето гадже, но вече има изключително сериозни успехи. Изгря през 2010 г., когато стана младежки олимпийски шампион. Също като Пандата той направи много силно европейско първенство през миналия сезон. Здравенякът завоюва три сребърни медала.

Неговата съдба не беше благосклонна през последните години заради тежките травми. Шиков претърпя три операции на коляното. До ден днешен контузията се обажда, а докторите редовно източват вода от наранената става преди големи състезания.

Георги е орисан за щангите. Едва на четири години хваща за пръв път лоста. Това се случва покрай неговия чичо Марин, който е бивш елитен състезател. Именно роднината е неговият първи треньор, а по-късно развива своите качества при Борислав Налбантов.

Шиков и Пандова имат обща цел. Да спечелят квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Пожелаваме им успех!

Реклама
Реклама
Реклама