Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7302995 www.bgdnes.bg

Шабан Шаулич загива в катастрофа

Сръбската легенда си отиде на 67 г.

Автомобилното меле е на магистрала в Германия, певецът се прибирал от участие - подз.

Сръбската легенда Шабан Шаулич почина след тежка автомобилна катастрофа в Германия.

Инцидентът е станал вчера на пътя Бифилд-Бутерслох край немския град Билефелд, където Шаулич е бил на участие.

Реклама

Според сръбски медии певецът е пътувал в колата заедно с личния му шофьор и още един човек. Сигнал за инцидента е подаден в неделя сутринта, а пътят бил отцепен, докато пожарникари няколко часа опитват да извадят труповете на тримата пътници. Шаулич бил откаран в най-близката болница. Легендата бил настанен с рани по цялото тяло, а по-късно починал от тях. Не са ясни причините за трагедията.

Преди няколко месеца сръбската звезда се премести да живее в Германия заедно със семейството си.

Преди време споделя, че най-тежкият момент в живота му е, когато го намушват с нож, за да не отида на участие в конкурентно заведение. За щастие тогава Шаулич успява да се пребори за живота си, който години по-късно му бе отнет на немски аутобан.

"Шокирана съм. Научавам от вас и не мога да повярвам. Знаете, хората до последно вярват, че това не е истина. За последно се видяхме покрай записа на новогодишната програма за телевизията на Драгана Миркович. Изглеждаше чудесно и във форма", сподели пред "България Днес" певицата Рени. И добави: "Не знам какво да кажа. Той е истинска легенда, такава ще остане винаги. Легендите никога не умират."

За последно звездата беше у нас в края на миналата година, когато изнесе прощален концерт пред българска публика в столичната зала "Арена Армеец". С концерта легендата отбеляза и 50 години на сцена, а сбогуването с родната публика бе повече от вълнуващо.

Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, Сърбия. Още като дете се увлича по пеенето и през 1969 г., едва на 18-годишна възраст, издава първия си албум. От 1975 г. Шаулич започва сам да пише и композира песните си и до ден днешен има издадени 33 албума. Над 40 г. е женен за съпругата си Гордана, с която имат 3 деца - Санела, Илдуза и Михайло.

Реклама
Реклама
Реклама