Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7303051 www.bgdnes.bg

9-годишният Реян от ИСУЛ: Заедно ще преборим левкемията

Епилепсия и пневмония също повалиха борбеното момче

"Мамо, заедно ще се справим. Обещай ми!"

С тези думи 9-годишният Реян се обръща от болничното си легло в ИСУЛ към най-голямата си опора - неговата майка Кристина. "Ще се справим, сине!", отвръща му тя, прегръщайки го силно и криейки сълзите си.

Историята на малкия голям юнак, която "България Днес" ви разказа миналата седмица, развълнува цяла България и много българи зад граница. Реян лежи в онкологичното отделение на ИСУЛ, където доскоро е подложен на химиотерапия, преди да му открият пневмония. Така наред с епилепсията, левкемията и тежка анемия лекарите се борят и с това коварно заболяване.

Реклама

Епилепсията го следва плътно почти от самото му раждане. Получава гърчове, приет е в болница и след това идва съкрушителната вест за левкемията. Реян прави по 10 гърча на ден, а след пълна упойка близо два дни не успява да се събуди. Тежката химиотерапия го отслабва и около месец момчето не може да се храни нормално.

"Необходима е трансплантация на стволови клетки от костен мозък в Германия, където подобни интервенции се радват на успех за разлика от България. Около 300 000 евро е операцията. Вярвам, че ще успеем да съберем средствата и наистина да се преборим заедно с Рей", споделя пред вестника Кристина Димитрова, която е неотлъчно до сина си в тежката битка.

До този момент от дарения са събрани малко над 55 000 лева от нужните близо 600 000. Докато се набират средства за спешната трансплантация, Реян трябва да премине през ада на цялата химиотерапия. И да се надява на успешен край на цялата болнична одисея, която е изтощила момчето и го е оставила без имунитет.

Който желае и има възможност, може да помогне на Реян в тежката му битка с левкемията със средства по дарителската му банкова сметка:

BG58UBB580022079267740 - Реян Калоянов Иванов.

Средства могат да бъдат дарени и чрез PayPal - www.paypal.me/reianivanov

Освен това средства се събират и в платформата helpkarma - Да помогнем на Рей да оздравее

С майката Кристина Димитрова може да се свържете на телефон 0895 38 23 04.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама