Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7303727 www.bgdnes.bg

Шаулич починал от сърдечен удар след катастрофата, причинена от пиян и без книжка

Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник "Новости", информирайки за тежката катастрофа, станала вчера сутринта в Германия, в която загина "Кралят" на сръбския попфолк. "Утихна златният баритон", "Отиде си Кралят на народната музика", гласят други заглавия.

Почина и шофьорът, 43-годишният музикант Мирсад Керич, който возеше певеца, съобщава вестникът.

Реклама

Катастрофата стана вчера сутринта, когато автомобил мазда, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила марка сеат, в който пътуваше певецът, предаде БТА.

При катастрофата Шаулич получил сърдечен удар, от който починал, съобщи за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, организатор на концерта на Шаулич в германския град Билефелд.

Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката.

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не семейството на Шаулич.

Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят.

Министърът на отбраната Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл "човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше".

Председателят на партията Единна Сърбия, член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си телеграма, че за него "в Сърбия има само един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят вечно не само в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички народи от територията на Балканите".

Реклама
Реклама
Реклама