Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7308417 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" цака "Левски"

"Лудогорец" удря сериозно по "Левски" в последните години. Не само на терена, но и на трансферния пазар в България. Причината е проста - дават много по-големи заплати.

Само тази зима шампионите отмъкнаха трима футболисти, които бяха желани от "сините". Преди няколко дни Станислав Манолев в последния момент избра Разград вместо "Герена", въпреки че почти всичко около преминаването му в "Левски" бе на 99% сигурно. В деня, в който се очакваше да подпише със сините, той... парафира с шампионите.

Реклама

Преди него в паузата при "орлите" се оказаха вратарят Пламен Илиев и защитникът Серкан Юсеин, които също бяха желани от "Левски".

Стражът на националите бе спряган за завръщане на "Герена" почти цяла есен. Той трябваше да замени неубедителните Божидар Митрев и Мартин Полачек. В крайна сметка "Левски" взе Николай Михайлов, а Илиев смени румънския "Астра" с "Лудогорец". Заплатата, която ще получава в Разград, е с пъти по-висока от тази в северната ни съседка. Става дума за 30 000 евро месечно, или 360 000 евро за година.

Бранителят Серкан Юсеин изигра силна есен в "Ботев" (Пд) и попадна в полезрението на "сините". Бе в списъка на предишния треньор Славиша Стоянович, като от "Герена" бяха отправили оферта за младия играч. Тогава се намеси "Лудогорец" и един от най-перспективните футболисти в България акостира в Разград. В първите два мача той не попадна сред избраниците на Антони Здравков.

Панов: Съжалявам, че избрах "орлите"

Защитникът Цветомир Панов бе желан от "Левски" преди година, когато бе играч на "Ботев" (Пд). Тогава се намеси "Лудогорец" и бранителят се озова в Разград.

"На "Лудогорец" не се отказва", обяви тогава Панов.

Реклама

Година по-късно бранителят разтрогна договора си, след като почти не помириса терена по време на престоя си при шампионите. Има едва 310 изиграни минути за първия тим на "орлите".

"Сега съжалявам, че отидох в "Лудогорец". Престоят ми в Разград беше неуспешен. Не успях да се наложа в първия отбор. Друг е въпросът дали ми се даде достатъчно шанс. Опитах се, но нещата не се получиха", заяви Панов.

В момента той е част от "Черно море". Защитникът подписа с варненци за 2 години.

Друг бранител - Георги Терзиев, също бе спряган за "Герена", преди да акостира в Разград. Подобно на Панов и той е резерва в "Лудогорец", като рядко влиза в игра. Бъдещето му при шампионите е доста несигурно.

Пауло търка пейката

Бразилският нападател Жоао Пауло бе първият футболист от българското първенство, който "Лудогорец" отмъкна под носа на "Левски". Голаджията бележеше за "Ботев" (Пд), когато бе пожелан от "сините". Мнозина го смятаха за сигурен за "Герена" през 2017-а. Тогава се появиха разградчани и нападателят избра тяхната оферта.

Пауло така и не се наложи в състава на шампионите в конкуренцията на Клаудиу Кешеру, Джонатан Кафу, Якуб Швиерчок и т.н. Миналия сезон дори беше върнат на "Ботев" (Пд). Там отново се развихри и отбеляза девет гола през пролетта.

През есента бразилецът пак бе в Разград, но записа едва 398 минути в официални мачове за "Лудогорец". От около месец е под наем в казахстанския "Ордабаси", където очаква дебюта си.

Моци и Дяков успяха в Разград

"Лудогорец" цака "Левски" на трансферния пазар още от 2011 година. Тогава "орлите" подписаха със Светослав Дяков, който е сред най-успешните футболисти в историята на клуба. И в момента е капитан на разградчани.

Съни, както е известен още играчът, тогава бе желан от грандовете "Левски" и ЦСКА.

Бранителят Козмин Моци акостира в Разград година по-късно от "Динамо" (Букурещ). Румънецът е сред най-титулуваните футболисти на "орлите" и неизменен стълб в отбраната им и в момента.

Преди години "Левски" също имаше интерес към Моци. Тогава цената му бе непосилните за "сините" 2 млн. евро, а и "Динамо" нямаше желание да го продава.

Реклама
Реклама
Реклама