Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7308957 www.bgdnes.bg

НАТО разкрива четворното убийство

Георги накълцал брат си, докато спи

Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация, тъй като става дума за дело с голяма обществена значимост.

Адвокат Стоянов дори подозира, че касапницата в петък вечерта е извършена заради имотни интереси.

Реклама

"Засега Георгиев не се признава за виновен. Той не разбира дори в какво го обвиняват", категоричен е адвокат Стоянов.

Съдът реши да изпрати Георги Георгиев в МВР болница, където в продължение на 30 дни ще бъде подложен на щателно наблюдение от специалисти. Експерти ще оценят неговото психично състояние и ще решат дали младежът е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си.

На Георгиев бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". По време на заседанието пред Софийски градски съд младежът бе категоричен:

"Искам помощ от Европейския съюз, психиката ми е ценна. Има организация, която се занимава с изследването на психотропни вещества. Познавах две деца, едното се самоуби заради това. Познавах и репортер, той също загина", нареждаше объркано обвиняемият Георги, след като магистратите му дадоха възможност да говори.

"Няма данни по делото за психично заболяване, единствено за тежки припадъци", коментира адвокат Стоянов състоянието на клиента си.

Според съдебния психиатър проф. д-р Петър Маринов, който е направил оценка на обвиняемия, младежът е в тежко здравословно състояние.

Реклама

"Ако не се вземат мерки за заболяването, изходът може да бъде фатален, има висок риск. Георгиев страда и от тежка форма на епилепсия", обяви в залата съдебният психиатър.

87 лева месечна социална помощ е получавал четворният убиец от Нови Искър Георги Георгиев, който накълца с брадва семейството си, става ясно от справка в НОИ. 26-годишният мъж и покойният му брат Александър са освидетелствани от ТЕЛК със съответно първи и втора група инвалидност.

Майката Ирена Ранова е била назначена като личен асистент на двамата си синове заради тежкото им здравословно състояние и невъзможност да се грижат сами за себе си. Преди 2 години договорът й е прекратен заради края на проекта "Независим живот".

Според съседи именно тежкото финансово положение на семейството е в дъното на кървавата трагедия в Нови Искър, разиграла се във фамилната къща в петък вечерта след жесток скандал. По думите им често майката Ирена питала комшиите за излишни дрехи и храна, а за да си осигурят топлина през зимата, събирали съчки из гората. Бащата Иван Ранов, който бил пенсиониран военен, продължавал да работи на трудов договор. Изкарвал допълнително по някой лев и като водопроводчик и строител в Нови Искър. Освен това семейството имало и друга къща в Мировяне, която давали под наем, но доходът бил мизерен, а и нередовен, разкриват комшиите.

Разследващи разкриват, че Георги Георгиев е ликвидирал семейството си в петък вечерта. Използвал е брадва и нож. Започнал е от брат си Александър, който в момента на престъплението бил заспал. После е причакал в къщата първо баба си, след това майка си и баща си. Всички жертви са удряни с малка брадва в областта на главата. Те яростно са се борили за живота си, става ясно от огледа на труповете. Единствено баба Славка не се е опитала да се предпази от сигурна смърт. Само тя нямала рани от самоотбрана по ръцете си. Според патоанатома, направил аутопсията, старицата е загинала от изключително тежка черепно мозъчна травма, несъвместима с живота. Възрастната жена имала множество наранявания по шията и торса. Братът на Георги – Александър, освен от тежките наранявания по главата е издъхнал и заради остра кръвозагуба, стана ясно по време на мярката за неотклонение.

Реклама
Реклама
Реклама