Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7315852 www.bgdnes.bg

Касапин на балдъза и пинчер иска да излезе предсрочно

Признава вина и лежи по-малко

Жестокият Георги коли пред 3-годишно дете

Предсрочно условно освобождаване иска жестокият касапин от хасковския квартал "Остров Куба" Георги Демирев. Той е излежал половината от наказанието си и благодарение на работата в зандана е намалил значително оставащата част от присъдата си. Затова и смята да се възползва от вратичката в закона, с която има право да поиска да излезе по-рано от килията, научи "България Днес".

Георги Демирев получи 16 години и половина затвор, след като призна за клането. Инцидентът става на 30 октомври 2013 година. Тогава убиецът е 18-годишен. Оттогава до сега се намира в килията, като на практика излежава 2 години от наказанието в следствения арест. След това прекарва 4 години в затвора при строг режим.

Реклама

До клането се стига заради сестрата на жертвата - каката Димка, която зарязва агресивния Георги. Младежът й посягал непрекъснато пред 3-годишната й дъщеря и Димка е принудена да го разкара и да се изнесе при сестра си Мария Миткова. След като с момиченцето се настаняват при сестрата, Георги започва да ги тормози на адреса. Той се познава с Мария още преди Димка да се появи в живота му. Имат кратка връзка, но в крайна сметка Мария го сватосва с кака си.

След като няколко пъти е отрязан категорично от Димка, решава отново да отиде до адреса на Мария в Хасково. Във фаталния ден тя заминава спонтанно за Стара Загора, за да помогне на близък роднина. Мария остава сама с 3-годишната си племенница в жилището, когато на вратата се появява Георги. Той носи раница, в която крие 15-сантиметров нож. Мария го приема за разговор в дома си, но двамата се скарват и тя го моли да си тръгне. Георги взима раницата си, вади ножа и пробожда 13 пъти Мария в гърдите и корема. Жената пада на земята в локва кръв, а малкото момиченце става свидел на убийството. Пинчерът на Мария се нахвърля да хапе Георги, но той без жал посича и животното - отново пред очите на момиченцето. След това си измива ръцете, заключва детето с двата трупа в апартамента и си тръгва.

Когато Димка се прибира, не може да влезе и започва да звъни на пожар на вратата. Жената чува отвътре дъщеря си да плаче.

"Леля на земята, някой трябва да й бърше ръцете", обяснило хлипащото дете. Майката се обажда в полицията. Пожарникари разбиват вратата и се натъкват на ужасяващата гледка.

Междувременно Георги се скрива в гората на парк "Кенана". Преоблича се и изхвърля раницата, дрехите, ножа и ключовете. Отправя се с автобус към Стара Загора, отива в интернет зала и се обажда на баща си. Разбира, че в село Самуилово, откъдето е родом, бъка от ченгета, които го търсят. Предава се в ареста на старозагорската полиция.

Близките на Мария настояваха до последно за доживотен затвор. В крайна сметка Апелативният съд в Пловдив намали присъдата от 18 на 16 години и половина затвор, като на практика Георги има възможност да излезе много рано.

Въпреки чистото си съдебно минало и липсата на криминални регистрации Георги Демирев е известен сред съселяните си от Самуилово с конфликтното си и надменно поведение. Той посягал на Димка многократно и се държал грубо и с 3-годишното тогава момиченце, което е от предишната й връзка. Детето вече ходи на училище, след като години наред се бори да забрави кошмара от клането на леля си и пинчера й.

Реклама
Реклама
Реклама