Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7315962 www.bgdnes.bg

Бърз миш-маш

Необходими съставки:

печени чушки - 1 буркан
сирене - 100 г
магданоз - 1 връзка
чесън - 3 скилидки
черен пипер - 2 щипки
сол - 2 щипки
олио - 2 с.л.
кашкавал - 100 г

За заливката:
яйца - 3 бр. големи
кисело мляко - 4 с.л.
брашно - 2 с.л.
сода за хляб - щипка

Начин на приготвяне:

Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън.
Поръсваме струйка олио, черен пипер, малко сол и ситно нарязан магданоз.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата, прибавя се брашното.
Заливаме с тази смес чушките и печем за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Изважда се миш-машът и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се запече само за 10 минути.
Сервираме с млечно-чеснов сос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама