Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7318092 www.bgdnes.bg

Детегледачка с 5 езика отмъква имот от сираче милионер

По следите на имотната мафия

10-годишната Александра получава огромно наследство от богатия си дядо

Перфектната детегледачка, владееща пет езика, е заподозряна за имотна измама, чрез която е откраднат апартаментът на млада милионерска наследница.

Жилището се намира в столичния кв. "Хаджи Димитър" и веднъж е отмъкнато с фалшиво завещание, след което е продадено два пъти с помощта на един и същ нотариус, разкриват криминалисти, тръгнали по дирите на имотната измама.

Реклама

10-годишната Александра остава без родители и грижите за нея поема нейният дядо, който е доктор-травматолог. Възрастният мъж е много богат, притежава имоти в София и провинцията, разкриват негови близки.

"Той по принцип беше много мнителен, много недоверчив. Непрекъснато ходеше по разни екстрасенси и гледачки, втълпяваше си, че е прокълнат, и една от тези екстрасенски му е препоръчала някаква своя позната, която била много добра. Знаела пет езика, въобще перфектната детегледачка и той й се доверил", разкрива Елеонора Савова пред Нова телевизия. Тя е настойник на малката Александра, след като детето губи всичките си близки. Момичето се оказва наследничка на общо четири апартамента в София, едно жилище на морето, земи в Бистрица и магазини.

По думите на лелята детегледачката е единственият човек, който имал достъп до нотариалните актове за всички имоти. Тя се грижела за богатия дядо и за внучката му около два месеца. Възрастният мъж умира внезапно и жената изчезва безследно. Малко след това лъсва измамата с откраднатия апартамент в "Хаджи Димитър". Уведомена е полицията, започва разследване.

Оказва се, че жилището сменя собственика си чрез измама за първи път през 2014 година с помощта на фалшиво завещание. Апартаментът е наследен от безработния Тошко Томов, който живее с майка си в столичния кв. "Толстой". Мъжът е затънал в дългове заради алкохолната си зависимост. Нямал нищо на свое име. Според адвокат Петромир Кънчев личните данни на Тошко са използвани срещу дребни пари за почерпка, без да е бил наясно в какво го замесват. Използван е като "муле" или "бушон", за да отнесе цялата вина, вместо истинския мозък на схемата.

Тошко съвсем за кратко е собственик на апартамента. Той продава жилището на друг софиянец - Денчо Юзунски, чрез пълномощник. По документи са му броени 35 000 лева за 66 кв.м. Сделката е изповядана пред същия нотариус, който заверява и фалшивото завещание, разкриват криминалисти.

Новият собственик на апартамента е охранител, който живее в столичния кв. "Обеля". Той не помни нито кога, нито от кого купува жилището.

Реклама

Денчо Юзунски също не се радва дълго на придобивката си. Апартаментът е препродаден на столичанка, отново за скромните 35 000 лева. Жената твърди, че е жертва. Разбира, че е въвлечена в схема, едва след като е поканена в полицията за разпит. Сделката отново е изповядана при същия нотариус, който в момента е разследван от полицията.

По закон всички сделки с апартамента трябва да се обявят за нищожни и жилището да бъде върнато на законния собственик - десетгодишната Александра.

Реклама
Реклама
Реклама