Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7319471 www.bgdnes.bg

Азис се прекръсти

Певецът официално добави псевдонима към името си

Азис вече носи това име и по лична карта. Изпълнителят официално се казва Васил Боянов Троянов - Азис. Той е направил промяната преди няколко месеца и новото му име е вписано в личните документи.

Изпълнителят сам избира псевдонима в началото на кариерата си преди повече от 15 години. Първоначално се представя като Крез. Неговата баба, която е известна гадателка, сънува лош сън и го предупреждава да смени псевдонима. Певецът отказва и скоро след това си чупи крака на две места. Поразен от пророчеството, той се прекръстил на свой любим герой от турски сериал. Името наистина носи късмет на ромския славей от Костинброд и той се превръща в най-продавания роден изпълнител. Години наред е разпознаваем с това име както в България, така и в чужбина. Наскоро дори руска телевизия посвети цяло предаване за него. Излъчиха кадри от началото на кариерата му, както и снимки сега.

Реклама

"Какво се случи с Азис? Помните ли певеца, който пееше с рокля. Той се е променил да неузнаваемост и се е превърнал в истински мачо", се казва в репортажа. Популярността на Васил го кара да добави псевдонима си официално.

"Аз съм Азис. Този образ живее с мен толкова дълго време", споделя изпълнителят. Певецът не веднъж е споделял, че мисли да живее в чужбина, а там е разпознаваем единствено с псевдонима си. Често споделя огорчението си, че се чувства неоценен у нас заради ромския си произход.

Той от години води война с НАП. Преди месеци осъмна със запорирани от съдебен изпълнител банкови сметки и дебитни карти. За да си вземе парите, държавата обяви за продан огромен апартамент, собственост на певеца. Впоследствие той бе продаден за 260 хил. лева. Въпросният апартамент се обитаваше от дъщерята на изпълнителя и майката й Рая.

Самият Васил рядко коментира случващото се около него. Последният скандал, в който се забърка, е видеото на песента му "Позна ли ме". Вълна от негативни коментари за участието на актрисата Цветана Манева в клипа разстроиха дълбоко изпълнителя на "Хабиби"

"Вярвах, че ще има реакция от страна на хора, които не слушат този жанр, но чак това, което се случи и излезе извън всякаква представа за човешко отношение, не съм си и представял. Това, че съм циганин, застанал до иконата на българското кино, е причината за целия взрив", коментира тогава Азис.

Реклама

Певецът изпревари Били Портър

Всичко, което става на наградите "Оскар", се смята за сензация, но понякога се е случвало и преди. Още преди 16 години Азис носи дълга черна рокля и изпревари актьора Били Портър, който се появи с рокля в звездната нощ на Оскарите.

Точно през 2003 година кралят на попфолка гостува на известно предаване, в което накара всички да заговорят за екстравагантната му визия. Тогава той още е с бялоруса коса, мигли и гримове, но все със същия неземен глас, който успя да го изкачи на върха.

Сензация на Оскарите 2019 пък стана Били Портър. Той мина по червения килим в кадифен фрак, който в долната част се разкроява в огромна рокля.

Реклама
Реклама
Реклама