Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7320886 www.bgdnes.bg

Борислав убива от бой Кремена и си взима телевизора

С брутален бой златарят Борислав Николов довърши 40-годишната си съпруга Кремена два дни преди да се разведат по взаимно съгласие! Убийството става след редица жалби от жената за домашно насилие срещу 41-годишния й съпруг. Поредната семейната драма се разиграва в неделя в квартирата на двойката на варненската ул. "Никола Конев" 32. Кремена е блъскана в стените на жилището, главата й понесла редица удари в твърда повърхност, уточняват съдебните медици. Причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка, причинен от множество удари, установяват патоанатомите.

След като оставил Кремена в безпомощно състояние, Борислав се обажда на майка си и я вика, за да му помогне да пренесе багажа си. Освен сакове с дрехи той изнася и телевизора от апартамента. Майка и син напускат жилището, без да се поинтересуват за Кремена. Разследващите още установяват дали майката на Борислав е знаела за смъртоносния побой над Кремена. Дори и да е така, нейните думи едва ли ще са от решаващо значение, защото тя има право да откаже да дава показания.

Реклама

Безжизненото тяло на Кремена е открито в понеделник. До зловещата находка се стига, след като тя не отговаря на десетките позвънявания на майка й. Притеснената родителка подава сигнал в Първо РПУ във Варна. Мястото почернява от полиция, изсипват се патрулки и пожарни. Тъй като вратата е заключена, огнеборците успяват да влязат в апартамента през балкона и намират трупа. Започват огледи на местопрестъплението от криминалисти.

Ден по-късно Борислав е задържан. В 13,30 часа във вторник Николови трябваше да отидат в Районния съд във Варна, за да се разведат по взаимно съгласие. По това време обаче Кремена вече лежи в моргата, а домашният насилник Борислав е арестуван. Късно вечерта той получава обвинения за убийство на съпругата си по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Грозят го от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За два дни Борислав се спасява от обвинения по новите промени в Наказателния кодекс. Той можеше да е първият клиент на Темида за убийство, извършено при условията на домашно насилие, но публикуваните в петък промени влизат в сила от понеделник. Очаква се днес съдът да разгледа мярката за неотклонение на Борислав Николов.

Кремена и Борислав се женят през ноември 2013 г. Бракът им не потръгва и още от следващата година заваляват жалбите на жената за агресия от страна на съпруга й. В един от първите си сигнали до полицията тя се жалва, че любимият й й е счупил носа и вади медицинско. Последват още оплаквания - от жесток бой с причинени кръвонасядания по цялото тяло, както и за закани за убийство.

По всички тези преписки са съставяни на Николов предупредителни протоколи, уточняват от варненската полиция. Необяснимо защо, Кремена продължила да живее в общо жилище с насилника, който я малтретирал и с когото искала да се разведе. "Тя беше икономически и физически зависима от него. Страхуваше се за живота си", разкриват запознати.

Впоследствие Кремена отива в полицията и съобщава, че отношенията им с Борислав са се подобрили и всичко е окей. "Може той да я е принудил да съобщи това на ченгетата. Факт е, че Борислав се кротваше за кратко след поредния предупредителен протокол", коментират запознати със случая.

Реклама

Още не е ясна конкретната причина, заради която е избухнал скандалът между съпрузите във фаталния ден. Техни познати отбелязват факта, че Борислав не е парадирал с половинката си в социалните мрежи. Той е отбелязал само датата на сватбата, без да посочва коя е булката, само че е "жената". Във фейсбук Борислав се хвали със снимки от златарското ателие, където работи, със заклано прасе и вицове за шамари над жени.

"Приятелки споделят: Обадих се на фирма за услуги "Съпруг за един ден" - дойде, смени крана в банята, закрепи корниза, наяде се, опъна съседката, мен ме ошамари и си тръгна", споделил шеговито насилникът. Той се обявява и срещу Свети Валентин, защото твърди, че всеки ден обгрижва любимата си.

Реклама
Реклама
Реклама