Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7322828 www.bgdnes.bg

Кремена загива от бой, защото не искала на село

Насилникът от Варна Борислав Николов, който уби жена си Кремена, е тормозил и предишната си приятелка Надежда! Това разкриха близки до семейството ексклузивно пред "България Днес". „Гаджето на Борислав Надя също беше бита и тормозена. Тя се усети навреме, заряза го и избяга в чужбина", разкриха запознати.

По техните думи Борислав превъртял след пиянска изцепка на кораб, където бачкал като моряк преди 7-8 години. Заради зулума е изгонен от работа и се пропива. Агресира и започва да тормози близките си. Родителите му са разделени, той живеел при татко си. Бащата не издържал, продал апартамента и на Борислав и Кремена им се наложило да се изнесат на квартира.

Реклама

Съседи често чували викове и хвърляне на предмети от апартамента. Очевидци заварили една вечер Борислав да рита Кремена по стълбите. Често пъти тя звъняла на комшиите да я спасяват от озверелия й съпруг и да я приютят. При един от побоите той й счупил крака и тя едва се възстановила след тежки операции, споделят техни семейни приятели.

Те неведнъж са съветвали Кремена да напусне съпруга си и да замине, тъй като постоянно яла шамари. "Нямам къде да отида", оправдавала се тормозената жена. Тя била от далечно село, където нямала близки. Не искала да се връща и да зарязва работата си като учител по английски език в морската столица. Освен Кремена съседи също подавали жалба в полицията за побоите и поведението на Борислав. Сигналите оставали без последствия, а насилникът не вземал под внимание предупредителните протоколи, които полицията му съставяла.

"Борко не беше такъв. Откакто слезе от кораба, се промени. Когато е трезвен, е добър, но щом се напие, се държеше много зле, а той си беше алкохолик", разкриват приятелите му. След изцепката на кораба Борислав започва да продава самолетни билети, но е изгонен и от тази работа. Кремена го издържа месеци наред с учителската си заплата. Последната работа на Борислав е като продавач в златарско ателие.

Двамата решават импулсивно да сключат брак на 6 ноември 2013 г. За сватбата не знаят дори родителите им, само най-близките авери. Бракосъчетават се в тесен кръг, а женитбата е толкова потайна, че не носят и халки. Кремена в началото искала деца, но след като започнал тормозът, се отказала.

По данни на разследващите във фаталната неделя, 24 февруари, тя отново е била пребита като куче. Главата й е блъскана в пода и стените, 40-годишната жена починала от мозъчен оток. Докато лежи в агония, Борислав вика майка си, за да му помогне да изнесе багажа си, включително телевизора.

Криминалистите установяват дали майката е знаела за състоянието на снаха си. За това могат да кажат единствено тя и синът й, които едва ли биха проговорили. Майката има и право да откаже да дава показания, които биха уличили Борислав.

Реклама

Възрастната жена е помогнала на сина си да си събере багажа и да се изнесе от семейното жилище след фаталния побой. Когато двамата си тръгнали от местопрестъплението, жертвата била още жива, но в безпомощно състояние, смятат разследващите. Майката на Борислав може да бъде обвинена, ако има данни, че е покрила престъплението. "В настоящия етап на разследването няма събрани доказателства, които да уличават друго лице в престъпление. Ако бъдат събрани доказателства за виновно поведение на друго лице, ще бъде повдигнато и обвинение", обясни и.д. окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров пред Нова тв.

Вчера 41-годишният Борислав Николов бе изправен пред съда, който да определи дали да остане в ареста.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама