Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7324964 www.bgdnes.bg

За 20 лева и таблет е заклан шофьорът Красьо

Едва 20 лева, раздрънкан таблет и стар мобилен телефон плячка прибира соченият за касапин Сали Пембеев след убийството на таксиметровия шофьор от Разград Красьо. Това стана ясно от пресконференция на прокуратурата след залавянето на безжалостния изверг. Според разследващите Пембеев е направил пълни самопризнания, което ще му позволи да избегне доживотния затвор.

От разказа на 22-годишния бабаит става ясно, че до убийството се стига по случайност. Няколко дни преди жестокото клане Сали се връща от Германия след дълъг гурбет. Вместо да се радва на роднини и приятели, той бързо проиграва спестяванията си на комар. Останал без пари, Пембеев се принуждава да живее при родителите си в село Каменар.

Реклама

Във фаталната сряда вечер Сали не издържа на скуката и пеша отива до Разград. Там взема заем от приятели и веднага проиграва парите на покер автомати. Останал без средства да се прибере, Сали решава да обере таксиметров шофьор. Отива до пиацата на автогарата и си наема кола, за да го закара при приятели в близкото село Дянково. Първоначално Сали няма планове да трепе шофьора, затова избира тъмен участък малко преди селото, вади нож и кресва на 63-годишния бакшиш Красьо да му даде парите. Мъжът не се стресва и пробва да окаже съпротива.

При разразилата се борба според разследващите Пембеев го наръгва шест пъти в гърба. След като шофьорът издъхва в адски мъки, касапинът претършува таксито и задига оборота от 20 лева, счупен таблет и мобилен телефон. След това извлачва тялото на шофьора в близката гора и тръгва пеша по пътя. Спира на стоп минаващ автомобил и моли дамата зад волана да го откара до Разград. Слизайки в центъра на града, Сали моментално изгорил окървавеното си яке, а остатъците заедно със счупения таблет мята в кофа за боклук. След това касапинът преспокойно влиза в близка игрална зала. Там за няколко минути проиграва 20-те лева плячка. Останал отново без пари, мъжът започва да се чуди какво да прави. След няколко минути обмисляне звъни на своя приятелка, която го приютява в апартамента си.

Междувременно ченгета откриват трупа на заклания шофьор. В издирване на убиеца са впрегнати абсолютно всички служители на МВР в областта. Бързо е открит запис от охранителната камера. Макар и с лошо качество, видеото дава приблизителна представа на криминалистите как изглежда касапинът. Следват десетки разпити на свидетели и проверка на множество получени сигнали.

"Колегите не спряха работа и за секунда. Буквално за няколко часа проверихме десетки сигнали, като всеки един при отсяването ни водеше към него", обясни старши комисар Ивайло Йовчев - директор на ОДМВР - Разград.

Сали се събужда по обед на следващия ден. Сменя окървавения си пуловер и го оставя в жилището на своята позната. След това излиза от блока с намерението да се прибере на село. Наблизо вече го чакат пет цивилни ченгета. След кратка схватка касапинът е задържан и отведен в ареста. Там в присъствието на служебен адвокат му е повдигнато обвинение за въоръжен грабеж, придружен с убийство. Прокуратурата поиска постоянния му арест. Според разследващи с обвинение може да се сдобие и приятелката на Сали, която е знаела за убийството, но не е подала сигнал в МВР.

Реклама
Реклама
Реклама