Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7326133 www.bgdnes.bg

Веско бил влюбен в Неделя Щонова

Първата Мис Пловдив женена за негов братовчед

В здравната водеща на Би Ти Ви в сутрешното предаване "Преди обед" д-р Неделя Щонова дълго време бил влюбен Веско Маринов, научи "България Днес". Изпълнителят на "Горчиво вино" си паднал по синеоката водеща от пръв поглед. Срещата им се случва преди повече от 15 години по време на коледно празненство на общината. Веско има участие в него, а Щонова е сред гостите. Изпълнителят се влюбва безумно в лекарката, но така и не й признава за чувствата си. Именно в този ден Щонова се запознава и с бъдещия си съпруг - известния пловдивски архитект Валентин Маринов, който е бивш зам.-кмет на Пловдив.

Двамата мъже са първи братовчеди, но не могат да отделят поглед от красивата Щонова. Вечерта приключва бързо за компанията, а докторката се прибира сама. Месеци по-късно тя се засича с Валентин на тенис кортовете в града, като преди това е направила своя джогинг край гребния канал. Архитектът е възхитен от фигурата и чара на Неделя и я кани на среща.

Реклама

Любовта им започва и 22 години по-възрастният мъж е най-щастливият човек на света. "Имах първи брак и син от него, който вече е голям. Бабите и дядовците го изгледаха. Дъщеря ми, която е на 13, сега е щастлива, защото с майка й сме постоянно до нея", споделя 68-годишният Валентин. Момичето носи интересното име Лилия-Сапфира и учи в математическата гимназия. Семейството е голям фен на Веско Маринов и е винаги на първите редове на концертите му. Певецът и досега съжалява, че не успя да се "вреди" при Щонова преди братовчед си. На един от концертите си миналата година Веско отново засвидетелства влечението си към докторката. Докато пееше "Няма да ти дам да остарееш", Маринов се закова като хипнотизиран пред Неделя. После клекна, за да й пее на ушенце, и се държа така, сякаш са само двамата в залата а той й прави серенада. Певецът и друг път не се притеснявал, че Щонова е ангажирана жена. Под път и над път сипел суперлативи за нея, издигайки красотата й в култ.

Иначе житието на Неделя е изпълнено с пикантерии. Като дете пловдивчанката е живяла 4 години с родителите си в Мапуто. В Мозамбик се пръкнала любовта й към пианото. 47-годишният й брат Васил е бивш служебен министър на икономиката с диплома от университета в Пенсилвания. Едно от неизвестните неща за Неделя Щонова е, че е първата Мис Пловдив. Случайно се явява на конкурса и е избрана, след като 10-членно жури одобрява външността й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама