Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7330064 www.bgdnes.bg

Никой не иска да свири дербито

Кой ще изтегли късата клечка?

Това се питат 18 съдии от Първа лига преди горещото дерби от XXV кръг "Левски" и "Лудогорец".

Никой не желае да бъде принесен в жертва на футболната война, която за пореден път е разпалена по оста София - Разград.

Реклама

Шефът на съдийската комисия отказа да говори по темата с категоричното: "Да коментирам преди "Левски" – "Лудогорец"? Абсурд!"

Неофициалната информация на "България Днес" е, че реферите са уплашени от истерията, която се разрази след решенията на колегата им Владимир Вълков на мача "Левски" - ЦСКА-София и тези на Станислав Тодоров, ръководил мача на "сините" със „Славия“.

Те бяха обвинени, че са помогнали на "Левски" да спечели двете срещи. След дербито семейството на Вълков дори беше заплашвано от бесни фенове на "червените".

Според източници на "България Днес" за рефер на дербито в неделя ще се избира измежду трима. С най-големи шансове е Николай Йорданов, който беше обявен за съдия №1 за 2018 година. Освен него сред номинираните ще са още двама. Най-вероятно това ще са Ивайло Стоянов и Стефан Апостолов, които са международни арбитри. През есента двубоят в Разград бе поверен на Георги Кабаков и трудно сега пак би получил назначение.

Като варианти отпаднаха Никола Попов и Станислав Тодоров. Те ръководиха двубои на "сините" и "орлите" в предишните два кръга и според правилника няма как да бъдат назначени и за дербито.

Възловият мач между "Левски" и "Лудогорец" е в неделя от 17,30 ч. Очаква се стадион "Георги Аспарухов" да е пълен. Билетите за двубоя вече са пуснати в продажба. За два дни от "Герена" продадоха над 3000 пропуска.

Реклама
Реклама
Реклама