Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7332863 www.bgdnes.bg

Обрат за убийството на Кремена

Нови разкрития за кървавата семейна драма във Варна

Оставихме я жива, имаше само малка рана на устата, твърди майката на задържания

Обрат в разследването може да настъпи и той да доведе до минимално наказание за обвинения в убийството на съпругата си Кремена - Владислав Николов, във Варна. Тази версия се завъртя вчера, след като майката на задържания - Силва Ангелова, направи разкрития за разигралата се драма в семейното жилище на сина й на 24 февруари.

Реклама

Официалната хипотеза на разследването гласи, че Владислав е пребил жена си, с която били в развод. Двамата сключили граждански брак преди няколко години, но бракът им бил проблемен. Във фаталната вечер между тях избухнал пореден скандал. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да му помогне да изнесе багажа си. След това двамата напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена. По-късно тя издъхнала вследствие на нараняванията си.

Заключението на съдебната експертиза е, че жената е починала от масивен кръвоизлив в мозъка след множество удари в главата.

Майката на обвинения за убийството обаче твърди, че сюжетът се е развил по съвсем различен начин. Тя обяснява, че когато двамата със сина й си тръгнали от апартамента, Кремена била адекватна и дори блъснала вратата след тях.

"Взехме дрехите. Тя през цялото време беше толкова агресивна към мен. Посрещна ме в коридора на квартирата. През цялото време ми говореше, че не съм желана в тази къща. Заклевам ви се в най-святото - в сина си. Защото казаха, че едва ли не аз съм я прескочила и съм излязла", разказа Силва пред Би Ти Ви. Тя подчертава, че Кремена имала само малка рана на горната устна.

"Имаше кръв на горната устна под ноздрите. Но това не значи, че е в безпомощност, след като разговаря с мен. Ние тръгнахме, тя блъсна външната врата и се заключи", каза още майката на Борислав. Според версията на Силва, след като със сина й пристигнали в дома й, Борислав провел няколко разговора по телефона с Кремена. Тя чула следната реплика от Борислав към Кремена: "Ще се видим с теб във вторник на делото". Става дума за бракоразводното дело, което е било насрочено за 26 февруари, два дни по-рано се ризиграва фаталната случка, която коства живота на младата жена.

Майката на Борислав твърди, че синът й е прекарал вечерта при нея.

Реклама

"На 25-и сутринта правя си кафе, направих и на него. Тогава той ми каза, че Кремена цяла нощ е звъняла от чужд телефон", споделя Силва. Тя допълва, че не знае друг път синът й да е посягал на своята съпруга. Разбрала за бракоразводното дело едва десетина дни последния скандал между сина й и съпругата му. Силва допълва, че пред нея никога не било имало конфликти между двамата.

За мистерия около убийството на младата жена намекна и адвокатът на задържания. Защитникът обяви, че: "Има голяма вероятност това да не е местопрестъплението, а то да е на друго място." Според адвоката Кремена е могла съвсем спокойно да излезе от апартамента и да отиде някъде, след като Борислав и майка му са си тръгнали от жилището. От прокуратурата коментираха, че тезата на защитата е несъстоятелна.

Предстои разследващите да проверят и твърденията на Силва. При един бъдещ съдебен процес обаче съдът няма да даде вяра на нейните показания, тъй като тя е майка на обвинения и по закон не е длъжна да казва истината, ако тя е в негова вреда. Шансът хипотезата на Силва да бъде потвърдена с годни доказателства не е особено голям, но все пак съществува, обясняват юристи. В случай че такива се намерят, Борислав може да се спаси от присъда.

Килия за обвинения съпруг

Мярка "задържане под стража" бе наложена на 41-годишният Борислав Николов от Апелативния съд във Варна. Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване на този етап. Това може да стане при положение, че се появят нови обстоятелства.

Най-тежката ограничителна мярка бе определена за задържания с мотивите, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Реклама
Реклама
Реклама