Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7334517 www.bgdnes.bg

Ветко и Маринела арестувани в Испания

Издирваните от Интерпол Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са задържани в чужбина, похвалиха се спецченгета. Арестът е извършен от полицаи в Испания след подаден сигнал от техни български колеги.Повод е течащо разследване срещу Арабаджиеви за ръководство на престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. В бандата участва и синът им Вълчо, който в момента се намира в ареста.

Схемата бе разбита след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в края на август миналата година. При обиските в хотели на олигарха разследващите откриха над 10 млн. лева, скрити в кутии за обувки. По време на операцията Ветко и Маринела се намираха в луксозното си имение в Сен Тропе и успяха безпрепятствено да духнат. Няколко дни след бягството им в ексклузивен материал, позоваващ се на босове от подземния свят, "България Днес" разкри, че Арабаджиеви се укриват в Испания.

Реклама

Вчера новината получи и официално потвърждение с акцията на тамошните ченгета.

Арабаджиеви са изненадани вчера сутринта в 8,45 ч. в Кабрера де Мар край Барселона в жилище, ползвано от Георги Семерджиев - Жоро Шопа, сочен за дясна ръка на Брендо. На място са задържани Ветко и Маринела, както и Шопа, който се търси от швейцарските власти по друго разследване свързано с Брендо.

Спецченгета твърдят, че Семерджиев от години се грижи за официалния бизнес на някогашния си съученик Евелин Банев. Твърди се, че самият Брендо има участие в покупката на хотел „Маринела“ от Арабаджиеви. През 2014 г. Семерджиев оцеля по чудо след атака от наемен убиец в центъра на София.

Връзките между Шопа и олигарха са видни и покрай децата им, припомнят запознати. Синът на Шопа Лоренцо и наследникът на Ветко Вълчо през 2016 г. откриха чрез обща фирма луксозен нощен клуб в хотел „Маринела“. Година след това го прехвърлят на съпругата на Арабаджиев.

През 2011 г. Жоро Шопа е кум на сватбата между сина на друг от арестуваните олигарси Миню Стайков – Стайко, и дъщерята на Ветко Арабаджиев - Александра. На кадри от тържеството се вижда, че Георги Семерджиев съпровожда булката до несебърския храм "Успение Богородично".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама