Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7335624 www.bgdnes.bg

Бандата на Гольовците безчинства в столицата

Разпространение на дрога, грабежи и вандалства из гробищата на София - с това се е занимавала бандата от престъпния клан Гольовците. Мутрите са изнудвали опечалени близки и са се занимавали и с всякакъв вид контрабанда, става ясно след мощната спецакция в квартал "Орландовци“, проведена под егидата на зам. главния прокурор Иван Гешев и на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

15 души са задържани, 90% от които са цигани. Има и двама полицаи, които са заподозрени, че са помагали на ромите за извършваните от тях престъпления. Те са взводни командири към Охранителна полиция, но към момента не е ясно дали ще бъдат задържани и обвинявани.

Бандата попада в полезрението на софийските ченгета след няколко взломни кражби от офиси и фирми. При обиските в къщите в циганската махала са намерени инструменти за разбиване на врати и каси. Задържаните са с криминални досиета. До момента се изяснява кой е тартор на бандата, която има разклонение и в Кюстендил. Преди седмици членовете на клана се замесиха в сбиване, в което е убит случаен свидетел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама