Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7336686 www.bgdnes.bg

Бащата на Тита на мушката на ГДБОП, проваля я в "Капките"

Тарашат дома им, лети към Силистра

Певицата подозира политически игри, отказва коментар

Реалният живот с полицейска униформа разтърсва шоуто "Като две капки вода!". Участието на Тита е пред провал! Спряганата до вчера за финалистка наред с Папи Ханс изпълнителка заминава по спешност за Силистра, където от сутринта баща й Милен Пенчев е задържан за разпити в полицията, научи "България Днес" от нейните близки.

Таткото е голяма клечка в крайдунавския град, тъй като е директор на осигурителния институт в града. След шумната акция на спецпрокуратурата, МВР – Силистра, и ГДБОП под егидата на зам. главния прокурор Иван Гешев репутацията на едрогърдата красавица в гледаното шоу претърпява крах, опасяват се от екипа.

Реклама

"Тита беше фаворит на публиката и на журито. Не е ясно как сега обществото ще гледа на нея. Знаете, след такива акции, които така и не вкарват никой в затвора, животът на хората и техните близки е провален. Тита не заслужава подобна съдба", коментираха притеснено от продуцентското русло.

Заедно с бащата на Христина, както е истинското име на певицата, са задържани още 9 души. Те са заподозрени за участници в банда, която е точила бюджета на НОИ, съобщава Гешев. Измамата е била с цел осигуряване на миньорски пенсии срещу 10 бона. Докато се нагласи аферата, се е задържала дебитната карта на кандидата за пенсия менте, докато не си плати парите за услугата.

"Това не е спонтанна акция, разработката е стартирала отдавна", коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По думите на спецченгетата с помощта на служители на НОИ – Силистра, са били източвани пенсионни фондове. Желаещите да получат максимална пенсия получавали за целта фалшиви документи.

Бащата на Тита е директор на НОИ – Силистра, от 7 години. Преди това е бил заместник-кмет по финансовите въпроси в Община Силистра в екипа на бившия градоначалник Иво Андонов. Тогава общината е оставена с дефицит от над 12 милиона лева.

По негово време като финансист на общината са натрупани и огромни задължения към една от фирмите, ангажирани със сметопочистване и сметоизвозване - "Синева". Те възлизат на над 1 млн. лв., твърдят част от служителите. Някои от тях не са получавали с месеци заплати и оцелявали с аванси от по 100 лева.

Реклама

По време на управлението в кметството, в което участва и таткото на Тита, гражданите на Силистра негодуват и срещу неполагането на грижи за чистотата на града, който казват, че е бил "зарит с боклуци"

Милен Пенчев има две висши образования - икономика и публична администрация. Защитавал е докторат в Рим, Италия. Той е и сред основателите на ВМРО в Силистра и региона. Преди да стане зам.-кмет през 2006 година, е бил ревизор в НАП и директор на дирекция в областната администрация.

Пенчев е и президент на бившия футболен отбор „Доростол“, който по негово време почти се нарежда в листите на „А“ група. През 2011 година е кандидат за кмет на Силистра от ВМРО.

В настоящия момент е общински съветник от „Социалдемократическа партия“ и е сред поддръжниците на ГЕРБ в местния парламент. Именно заради политическата му кариера самата Тита си е позволила един-единствен коментар пред своя близка приятелка.

"За мен това са подли политически игри", смята протежето на Криско, чието силно участие в шоуто вече е под въпрос.

Проверяват издръжката на красавицата

По време на проверките на ГДБОП ще се прегледат приходите и доходите на семейството на Христина. Тя отдавна демонстрира висок стандарт на живот, но пред близките си обяснява, че сама си изкарва парите - с пеене. До разпит на красавицата едва ли ще се стигне, коментираха разследващите. Така кавърът на песента "Ти искаш да бъдеш с мен", в който лирическата героиня се замесва с лошо момче, внезапно се превръща във вероятна реалност за най-младата участничка в "Капките", която в следващите дни също ще бъде на мушката на медиите.

Реклама
Реклама
Реклама