Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7339546 www.bgdnes.bg

Джендър смях зад кулисите на "Капките"

Уникален грим преобразява звездите 

Мъже се превръщат в жени, бели хора стават черни, перуки се веят! Елате на обиколка зад кулисите на хитовото шоу "Като две капки вода"!

Не може да си представите каква трескава работа кипи във фабриката за преобразявания. Няколко екипа майстори на четката и силикона се бъхтят като луди над лицата, косите и костюмите на родните ВИП-ове, които имат тежката задача да се правят на други ВИП-ове.

Реклама

Ако трансформацията е от сложните (тоест ако участникът трябва да "сменя" пол или няма близка прилика с поставения образ), се налага да се използват лицеви отливки. Втора кожа се залепя директно върху лицето, като се оставят отвори само за уста, ноздри и очи.

Следва умело разтегляне и прикриване на краищата на маската - дори и отблизо не трябва да личи промяната, за да може пред камерите всичко да изглежда перфектно. Освен че трябва хубаво да прилепне, втората кожа има нужда от силен грим, а в зависимост от сценичния образ може да се наложи и залепяне на мустаци, мигли или бенки.

После идва ред на перуки - екипът на Халваджиян разполага със стотици изкуствени коси - къси, дълги, черни, зелени, руси! Цяло изкуство са и костюмите, които, освен че са сложни, са и скъпи!

Сред топгримьорите в "Капките" е половинката на Ваня Джаферович - сексбомбата Евгения, тя се грижи за макиажа. Кремена Халваджиян надзирава целия процес и следи всичко да се изпълнява.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама