Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7343197 www.bgdnes.bg

Духът на българската Майка Тереза спасява бабата затворник

Нейни приятелки виждат знамение 

85-годишната Марийка няма и белег от мъченията 

Чудо с измъчваната и държана месеци под ключ баба Марийка!

85-годишната пенсионерка няма и белег от униженията, на които е била подлагана. Чувства се много добре в тялото си, психически също е в отлично състояние.

"Духът на Донка Паприкова я спаси! Добротата й продължава да живее и след нейната смърт. Баба Марийка кима с глава и признава, че висша сила се е намесила, за да не загине в ледената стая в селската къща, а след това да се възстанови толкова бързо. Затова и с молитви се обръщаме, за да благодарим", коментират обитателки на дома за стари хора в град Златарица, където жената е настанена.

Реклама

Хосписът носи името на легендарната доброволна социална работничка Донка Паприкова, която е позната у нас като българската Майка Тереза. И в това обитателите намират знамение за спасението на възрастната жена. Смятат, че няма нищо случайно и точно Паприкова от отвъдното е сътворила поредното добро дело.

85-годишната Марийка Станчева близо година е била бита, психически тормозена и държана гладна и на студено от дъщеря си Снежина. За страховитата история в къщата на ужасите във великотърновското село Росно става ясно, след като 56-годишната дъщеря умира от рак и няма близък, който да потвърди смъртния акт. Тогава властите и полицията откриват бабата в ледена стая и едва държаща се от глад, защото получавала по филийка хляб на ден, както и малко вода в кофичка за кисело мляко. Приживе Снежина кара майка си да продаде имотите си, взема й личната и дебитната карта и й прибира цялата пенсия.

"Ходих при баба Марийка да я видя в дома и бях много впечатлена колко бързо се възстанови. Поговорихме си и ми каза, че се чувства добре. Заради студеното време доскоро стояла предимно в стаята си, но напоследък е започнала да прави разходки навън. Има си приятелки, с които се събират да си говорят, и те са запознати с нейния случай, като също са изненадани, че успява да се оправи. Внучката й й изпрати дрехи, тъй като нямаше много и вече може да се облича по-разнообразно. Внукът й изобщо не се интересува от нея. Изчезна някъде, уж да работи и изостави къщата", разказа пред "България Днес" Пенка Конакчиева, кметица на Росно.

Баба Марийка нямала собственически претенции към имота и засега предпочита да остане в Златарица с приятелките си, където могат на воля да си говорят за здраве и чудеса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама