Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7343345 www.bgdnes.bg

Лулчев предрича убийството на жена си

Драматични обрати бележат живота на ясновидеца

Пророкът открива трупа на съпругата си в локва кръв

Съдбата на Любомир Лулчев, най-мистериозния съветник на цар Борис III, e белязана от драматични обрати, които той не успява да избегне. Въпреки способността си да вижда в бъдещето, с която е известен още приживе.

Животът му предлага от всичко.

"Лулчев участва в Първата световна война и се връща като герой, награден е с ордени за храброст - разказва неговият изследовател Христо Нанев. - Раняван е и според мнозина лекари шансовете му да възстанови здравето си са били нищожни. Медиците го съветват да свикне с мисълта, че ще прекара остатъка от дните си като инвалид."

Реклама

Но младият офицер не се предава.

Силен по дух, Лулчев възвръща силите си и повече от 20 години е част от най-близкото обкръжение на цар Борис III и духовния водач на Бялото братство Петър Дънов.

Най-хубавите и най-кошмарните мигове от живота на Лулчев са свързани с красивата му съпруга Ангелина Радойкова.

"Още преди да минат под венчило, ясновидецът предрича фаталния край на годеницата си - разкрива Нанев. - Не крие от нея, че съдбата й е определила да бъде убита с удари от тъп предмет по главата. Ангелина отказва да му повярва. Омъжва се за Любомир Лулчев и двамата живеят щастливо в София.

Ангелина е от богат род, добре образована и се радва на своето призвание да бъде учителка по пиано. Животът й изглежда като сбъдната приказка, но завършва с трагичен край.

Една от ученичките успява да разбере къде Ангелина Радойкова прибира своята прочута колекция от бижута. В столицата се говори, че тя е притежавала скъпоценности от злато, брилянти и тюркоази, на които можела да завиди и царицата. И това става причина да се сбъдне кървавото пророчество на Лулчев.

Ангелина е умъртвена с безжалостни удари с тесла по главата в дома си. Съпругът й я намира безжизнена в локва кръв. В началото Лулчев е задържан за престъплението, но скоро са заловени истинските извършители, сред които и ученичката на Ангелина."

Реклама

Животът на ясновидеца е изтъкан от парадокси, които му носят славата на един от най-енигматичните мъже на XX век.

"Съветникът на Борис III е бил обвиняван, че е българският Распутин в двора на монарха - казва Христо Нанев. - Всъщност Лулчев не обича политиката и страни от нея. Но в името на България е принуден да стане част от големите геостратегически игри.

Пророкът на царя е отявлен противник на нацизма и по всякакъв начин се опитва да оттласне Борис III от коалиция с Хитлер.

Много от предсказанията му са свързани с ролята на Русия като водеща велика сила. Лулчев е бил човек с леви убеждения и тук идва най-големият парадокс! Убит е от т.нар. "народен" съд на комунистите, а решението е издадено в името на невръстния цар Симеон II.

Но с разстрела на Лулчев на 1 февруари 1945 г. свършва само земният път на ясновидеца. Защото негови пророчества продължават да се сбъдват."

Подаръкът на Борис III

За службата си на Короната тайният съветник Любомир Лулчев не иска заплата.

Това е единственото му условие, за да се съгласи да стане част от мозъчния тръст на цар Борис III.

"Монархът прави само един подарък на Лулчев, който ясновидецът се съгласява да приеме - разкрива Христо Нанев. - За една Нова година съветникът получава от величеството копчета за ръкавели и плат за костюм. Както и едно радио. Реч на Борис III е трябвало да бъде излъчена по държавното радио и монархът попитал Лулчев дали възнамерява да го слуша. Оказва се, че ясновидецът не притежава приемник, и царят решава да му подари."

Реклама
Реклама
Реклама