Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7344970 www.bgdnes.bg

Кристиано си забол три ками

Кристиано Роналдо вече е герой и за "Ювентус", след като отбеляза и трите гола за тима в мача от Шампионската лига срещу "Атлетико" (Мадрид) за 3:0 и така с общ резултат 3:2 италианците се класираха за 1/8-финалите.

Топката за португалеца вече е твърде високо и това може да се окаже кама с две остриета, коментират от "Кориере дело спорт". Дори три ками! На Кристиано бе нужно известно време да се нагоди към новия си тим, срещу "дюшекчиите" показа най-доброто, на което е способен, но феновете очакват от него да го демонстрира във всеки мач. И спечелването на турнира вече е задължително. Ако не, ще го намразят, пише изданието.

Реклама

Португалецът изигра поредния си блестящ мач в този турнир. Той откри резултата в 27-ата минута, след това удвои в 48-ата, а накрая оформи и своя хеттрик в 86-ата минута от дузпа. Кристиано бе привлечен в Торино именно за да решава подобни мачове, и огромната инвестиция започва да се отплаща. Успехът на "Старата госпожа" е исторически, тъй като наруши негативната традиция отборът да отпада винаги когато губи първия мач с 0:2. В същото време пък "Атлетико" отпада от турнира за пръв път, след като е победил в първия двубой у дома.

"Това трябваше да бъде специална вечер и точно това се случи. Не само заради головете, които отбелязах, но и заради представянето на целия отбор и неговия страхотен дух. Точно такъв манталитет трябва в Шампионската лига. Ние сме на прав път. "Ювентус" ме привлече, за да помагам точно в такива магически нощи. Все още е твърде рано да говорим за финал. Нека вървим стъпка по стъпка", заяви Роналдо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама