Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7345287 www.bgdnes.bg

Заедно за Поля!

Младата майка се нуждае от 22 000 лв. за спешна бъбречна трансплантация във Франция

Поля от врачанското село Зверино страда от хронична бъбречна недостатъчност. От години нейното лечение се провежда в България, но семейството й с тревога разбира по-късно, че е неправилно. От 3 години жената е в списъка за чакащи за трансплантации, но без резултат.

Тази година Поля е одобрена за кръстосана трансплантация в болница Рангьой в Тулуза, Франция. Операцията е насрочена за средата на май.

Реклама

Преди това нейното лечение се осъществява с помощта на перитонеална диализа. Разходите за операцията ще бъдат поети от Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването. Държавата одобрява това лечение в чужбина, тъй като в България все още не се извършват този вид трансплантации.

"Донор на Поля ще бъде нашата майка, която е с различна кръвна група. Средствата, които ни трябват са свързани със самото пътуване до Франция (за самолетни билети за сестра ми и за нейния донор - моята майка), както и за престоя, който ще се наложи след самата операция, и ще бъде около 1 месец", споделя сестрата на Поля - Десислава.

За целта са нужни поне 22 000 лв. 

Цялото семейство благодари на всички, които ще помогнат! Нека да дадем шанс на Поля да заживее пълноценно своя живот!

Дарителски кутии са разположени в почти всички големи магазини в родното село на Поля Зверино и в "Еврофутбол". Близки и приятели на грижовната майка, както и непознати хора, задружно обединяват сили и енергия, за да съберат нужните средства за пдопомагане на лечението й.

Средства може да дарите в платформата HELPKARMA.

Всички за Поля! Заедно за Поля! 

Реклама
Реклама
Реклама