Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7345395 www.bgdnes.bg

Най-ниската българка не иска мъж

Малечка Палечка влюбена в морското свинче Свинко 

Най-ниската българка е влюбена в морско свинче!

30-годишната Петя Гарова, която сама решава да се нарече Малечка Палечка заради ръста си от 90 сантиметра, открива любовта на неочаквано място. Тя признава, че не иска да създава семейство и не изпитва нужда да има мъж до себе си. За сметка на това е влюбена в прасенце.

Рошавото морско свинче носи името Свинко и е причина момичето да е много щастливо. Малката Петя се грижи за животинчето, прави всичко възможно да се чувства добре и не спира да го гушка. Свинко й е другар всеки ден и тя си запълва времето с неговата компания.

Реклама

"Любовта не се състои от двама лудо влюбени. Тя може да се види и усети и под друга форма на изразяване, като например: любов към животните, растенията и т.н. Моята любов е към най-искрените същества – животинките, и винаги ще е така. Дори и самите растения и животни подаряват частица от своята любов към тези, които ги обичат и се грижат с любов към тях. Любовта е навсякъде около нас без значение под каква форма е", коментира философски Петя.

"Аз себе си не мога да гледам, камо ли дете. Имам достатъчно приятели около себе си, които са много добри с мен, и не търся мъж", казва още 25-годишната девойка, която тежи едва 20-ина килограма.

Петя Гарова живее в защитено жилище в Луковит. Още с раждането й е установено, че има физическо увреждане (костите й са прекалено чупливи и не може да расте) и затова е висока колкото малко дете.

Малечка Палечка разказва, че е висока само 90 сантиметра, въпреки че в личната й кара пише, че е метър. Но и тази житейска несправедливост не е причина усмивката да изчезна от лицето й.

Петя признава, че през живота си е преживяла много подигравателно отношение, но предпочита да не се сеща за тези моменти. Мислите й са насочени към защитеното жилище в Луковит, където живее вече около 10 години. Там са нейните приятели и семейство, които всеки ден й помагат и през ум не им минава да я изоставят. Това правят родителите й, когато е още дете, и тя е принудена да расте по социални домове, преди за постоянно да се установи в защитеното жилище в Луковит.

Наскоро там отпразнуват празника на жените 8 март, а най-ниската българка е зарадвана с красив букет.

Реклама
Реклама
Реклама