Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7345485 www.bgdnes.bg

Певицата на "Кен лий" върти бар в Испания

Валентина Хасан, която стана интернет звезда с уникалното си изпълнение, рядко се връща у нас

Преди 11 години една жена втрещи журито на предаването "Мюзик айдъл". Нахаканата девойка трябва да изпълни песен на Марая Кери.

Реклама

Журито тръпне в очакване, но... жената ги остава без думи само след няколко секунди. Дамата пее нещо, което е на непонятен език и няма нищо с оригинала на песента. Тя извива глас и запява: "Кен лий". Журито изпада в бурен смях и веднага отпраща кандидатката.

Това е кратката история на Валентина Хасан. Родената в кърджалийското село Звезделина с усмивка на лицето приема комедийната случка, на която е автор.

42-годишната днес Хасан развива успешен бизнес в Испания, научи "България Днес". Валентина е щастливо омъжена. Има три деца. Две от тях са момчета - близначета, а третото - момиче.

Преди години Валентина и съпругът й решават да загърбят родината и да търсят късмета си другаде. Заминават за Иберийския полуостров. След няколко години семейството събира пари и започва да развива собствен бизнес. Отварят заведение в малкото градче, в което живеят. Валентина и половинката й също работят в бара.

"Прибира се в България за няколко седмици през лятото - разкриха пред вестника жители на Звезделина, откъде Хасан е родом. - Има роднини тук и идва да ги види. Не се е променила, въпреки че отдавна живее в Испания".

След изявата си в "Мюзик айдъл" Валентина вече е сензация. Видеото, на което изпълнява парчето на Марая Кери, обикаля световната мрежа. Гледано е от хора от цял свят.

Реклама

Изпълнението на жителката на село Звезделина достига дори до самата Марая Кери. Звездата коментира в американско шоу представянето на нашенката.

Американската телевизия Ей Би Си излъчва репортаж за жената от малкото родопско село, която става популярна по цял свят.

"Никога не се е мислила за звезда. Просто така се случиха нещата за нея. Тя е много добър човек. Прави всичко, за да угоди на хората. Път на мравката прави", признават съседи на Валентина.

Реклама
Реклама
Реклама