Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7345563 www.bgdnes.bg

Банкерката на Мартин Петров планирала да отвори бардак

Баскетболната легенда Атанас Голомеев сред клиентите на Ирина Аткова

Банкерката на ужиления с милиони футболист Мартин Петров - Ирина Аткова, планирала да отвори бардак със своя приятелка. Това разкри източник на "България Днес", който е контактувал с финансистката в последните месеци преди нейното изчезване.

Мартин Петров научи през август 2017-а как от неговите сметки са източени 3,8 млн. лева. Бившият национал подаде сигнал до прокуратурата няколко месеца по-късно. В него футболистът описва как без негово знание са извършени трансакции. Основната заподозряна за това е Ирина Аткова.

Реклама

Банкерката е уволнена от финансовата институция в края на 2016-а, а през лятото на следващата година изчезва. По информация на "България Днес" тя бяга в Кипър и дори търси съдействие от друга българка, за да си намери работа на рецепция в хотел или като преводач.

Нови улики разкриват как Ирина Аткова имала намерение да навлезе в тъмния бизнес на сутеньорството.

"Преди две години се запознах с нея - разкри източникът на "България Днес", който пожела да остане анонимен. - Имаше друга приятелка Кремена, с която въртяха далаверите. Търсеха баламурници, на които да вземат парите. Искаха да правят собствен бизнес. Говореха как ще си правят бардак. Дори ме навиваха моята къща в Божурище да я превърнем в публичен дом. Искаха да пращат момичета в Истанбул, за да може тамошните бизнесмени да ги изпапкат."

Източникът, който пише книги, също е бил измамен, но в доста по-дребен мащаб.

"Ирина пое ангажимент да ме свърже с нейния майстор в масонската ложа, за да представят книгата - добавя източникът. - Дадох й 10 екземпляра и около стотина лева, за да организира представянето. Накрая нищо не стана."

Източникът комуникира с банкерката в периода от декември 2016-а до март 2017-а. Приблизително по същото време Ирина Аткова убеждава естрадната прима Богдана Карадочева да изтегли голяма сума от банката. Парите са дадени на финансистката, за да ги върти, но също изчезват.

"Изцяло нейна е схемата. Използвала е връзките в банката и позицията, след което е дръпнала клиентите - смята източникът на "България Днес". - И на мен ми предлагаше, но аз й се изсмях. Искаше да си изтегля парите, а тя да работи с тях като дилър."

Реклама

Още едно популярно име е било сред клиентите на Аткова. Тя била личен банкер на легендарния баскетболист Атанас Голомеев.

"Мен не успя да завлече, вероятно защото нямам толкова много пари - уточнява Атанас Голомеев. - Предложи ми да инвестирам влога във фонд към банката за период от две години, което и направих. Не съм имал проблеми с нея."

Днес делото на Мартин Петров срещу банката, в която бяха неговите авоари, трябва да бъде подновено. Очаква се то да бъде отложено заради обжалване на финансовата институция в Апелативен съд срещу определение за недопускане на обратен иск срещу едно от дружествата, през които са преточени парите на футболиста.

Реклама
Реклама
Реклама