Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7345726 www.bgdnes.bg

Мазния отлита при испанската Темида

У дома се прибира заловеният у нас испански наркотрафикант Хорхе Арбиза, познат в ъндърграунда като Мазния и Сребърния сърфист. Съдът във Варна реши той да бъде качен на самолета в сряда, за да бъде изправен пред Темида в родината си по обвинения за ръководене на група за дрога и пране на пари.

Хорхе Арбиза бе арестуван във Варна на 17 февруари, едва пет дни след като властите у нас получават съобщение от европейската мрежа за активно издирване на бегълци, че бандитът е локализиран в морската ни столица.

Реклама

Испанският наркотрафикант е заемал важна роля в престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка, твърдят разследващите. Преди дни Варненският окръжен съд реши да го екстрадира в Испания.

По време на акцията на полицията по задържането му Хорхе се представя с фалшиви документи за самоличност, разпознат е чрез пръстови отпечатъци. За да промени външността си, Хорхе качва повече от 50 килограма, допълват ченгетата.

Мазния се издирва повече от 5 години след мащабна полицейска операция в родината му, в която зад решетките попадат близо 200 от хората му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама